Nyhed

Mette Kirkegaard udgiver ny version af Cohen-klassiker

Mette Kirkegaard har netop udgivet sin version af Leonard Cohens "Everybody Knows", der originalt blev indspillet til en liveoptræden i 2011

Mette Kirkegaard udgiver sin version af Leonard Cohens klassiker "Everybody Knows", der oprindeligt blev fremført live i Musikhuset i Aarhus i 2011. 

Dog indeholder hendes version helt nye vokaler, som ifølge en pressemeddelelse, giver sangen et mere frisk og energisk udtryk end den originale indspilning. Tilbage i 2011 blev sangen fremført live i selskab af  trommeslageren fra Magtens Korridorer og Falderebet, Anders Ramhede, Tao Højgaard med soloparti og på guitar, René Hansen på bas og Magnus Poulsen på backing vokal.

Det lyder i pressemeddelelsen, at Mette Kirkegaard selv ser tilbage på den originale liveversion med blandede følelser. Dette affødte en nervøsitet og en form for sceneskræk, der resulterede i, at sangen aldrig blev udgivet på trods af, at både band og testlyttere roste nummeret. 

"Jeg var meget nervøs og et yngre jeg, da jeg optrådte i Musikhuset i 2011 og fik derfor aldrig sendt dette fremragende track ud," fortæller Mette Kirkegaard, og tilføjer: "I dag er jeg kommet over min sceneskræk og har givet sangen en ny dimension."


Leonhard Cohen udgav oprindeligt "Everybody Knows" på I'm Your Man i 1988. Nummeret er originalt skrevet i samarbejde med Sharon Robinson og er en skarp kommentar til politisk korruption, social uretfærdighed og menneskeligt hykleri. Med sin dystre og ironiske tone udtrykker den desillusionen over en verden, hvor "alle kender" til de store problemer, men alligevel forbliver forandringen fraværende, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Mette Kirkegaards version er inspireret af Don Henleys udgave af "Everybody Knows", som han udgav i 1995 på albummet Tower Of Song - The Songs of Leonard Cohen. Siden Mette Kirkegaard spillede nummeret i 2011 har forskellige testlyttere givet deres besyv og bakket op om versionen, der kan høres nedenfor. 

Den danske singer-songwriter debuterede i 2007 med albummet Heart Against Rockhvor hun modtog tre stjerner af GAFFAs anmelder. Hun var senest aktuel i 2022 albummet Recover. 


Derudover har hun været på en - måske lidt atypisk turné - hvor hun turnerede rundt på de danske hospicer på hendes såkaldte hospicetour.

LÆS OGSÅ: En helt særlig hospicekoncert: Mette skaber sange i nuet i fællesskab med hospicepatienter


ANNONCE