Nyhed

Nell Smith er død - blev kun 17 år

Hun blev rost af Nick Cave og andre store stjerner, men nu er hun gået bort i en alder af blot 17 år - mens hun arbejdede på sit debutalbum

Den canadiske musiker Nell Smith, nok mest kendt for sit samarbejde med bandet The Flaming Lips, er død i en alder af blot 17 år, skriver NME. Hendes død blev bekræftet af Cocteau Twins' bassist og keyboardspiller Simon Raymonde, som delte den tragiske nyhed på sine sociale medier.

Artiklen fortsætter under opslaget

Simon Raymonde, hvis pladeselskab havde signet nu afdøde Nell Smith, oplyser i opslaget, at hun var ved at færdiggøre sit debutalbum, som var planlagt til udgivelse i starten af 2025. Opslaget fortæller ikke noget om dødsårsagen, men Wayne Coyne, forsanger i The Flaming Lips, fortalte under en koncert i Portland i går (red. 7. oktober 2024), at Nell Smith var blevet dræbt i en bilulykke. Med tårer i øjnene, delte han mindet om hende, før bandet spillede sangen "Everything Has Changed", og beskrev Nell Smith som en kær ven samt mindedes deres samarbejde på deres fællesalbum fra 2021.


Den unge kvindes musikalske rejse begyndte i en tidlig alder, da hun som 12-årig fangede The Flaming Lips’ opmærksomhed ved at møde op til flere af deres koncerter iført en papegøjekostume. Bandet og Smith opbyggede et tæt forhold, som førte til deres samarbejde om albummet Where The Viaduct Looms, som det skarpe øje har opfanget, var et coveralbum af Nick Cave-sange. Da de indspillede albummet, var Smith kun 13 år gammel. Albummet fik stor anerkendelse, herunder også fra selveste Cave selv, som roste hendes fortolkning af "Girl In Amber".

Hør det her:


LÆS OGSÅ: Cissy Houston er død

ANNONCE