Nyhed

Skunk Anansie annoncerer ny musik og koncert i Danmark

Skunk Anansie vender tilbage til Danmark med en koncert i Store Vega og annoncerer samtidig ny musik

Det britiske rockband Skunk Anansie vender endnu en gang tilbage til Danmark. Foruden at spille koncert i Store Vega den 16. marts 2025, annoncerer de også ny musik.

I år er det 30 år siden, at Skunk Anansie blev dannet. Gruppen fik sit gennembrud i Londons undergrundsmiljø tilbage i 1994, og dengang mindede de ikke om nogle andre acts på den britiske musikscene. Bandet gik i opløsning i 2001, hvorefter forsangeren Skin igangsatte sin solokarriere. I 2009 blev bandet gendannet, og året efter varmede de op for Rammstein på deres turné.

Skunk Anansie fokuserer på et mix af race, køn, seksualitet og har brede musikalske og kulturelle inspirationskilder. Med fokus på disse tematikker var gruppen forud for sin tid, og er stadig relevant – måske endnu mere i dag end nogensinde før. Det handlede ikke kun om ”sex, drugs and rock’n’roll” for Skunk Anansie. De skrev om deres oplevelse af samfundet og deres rolle i det. Gruppens frontsperson Skin blev også kendt som et aktivistisk ikon og rollemodel for andre kvinder i musikindustrien.


Skunk Anansie har cementeret sig som anerkendt rockband med album som Paranoid & Sunburnt, Stoosh, Post Orgasmic Chill og 25LIVE@25. Derudover har deres store hits som "Hedonism (Just Because You Feel Good)"og ”Weak” tilsammen mere end 100 millioner streams på Spotify. Desuden har de solgt millioner af plader verden over og blandt andet optrådt som hovednavn på Glastonbury i 1999. 

Sidst de var albumaktuelle var i 2016 med Anarchytecture, der modtog fire stjerner og blev beskrevet som et velspillet album efter deres comeback i 2009, hvor udgivelsen underbygger bandets solide og hårde rockstød, hvor sangereren Skin stadig lyder som en arrige rebel.

Deres seneste udgivelse indebærer singlerne "Piggy" og "This Means War", der udkom i 2022, som samtidig var samme år, at Skin og co. sidst var i Danmark. Her lagde de vejen forbi DR Koncerthuset, hvor deres optræden høstede fem stjerner og ordene: "Tirsdag aften i Koncertsalen i DR Byen afkræftede bandet i hvert fald ethvert rygte om, at rocken skulle være død. Flere musikskribenter har på det seneste hæftet sig ved, at punk- og rockmusik ikke er at finde blandt streamingtjenesternes mest aflyttede genrer. Men den punkrock, Skin og Skunk Anansie levendegjorde fra Koncertsalens scene var virkelig levende. Levende og vital."


Billetsalget l koncerten i Store Vega starter fredag den 25. oktober klokken 10.00 via ticketmaster.

LÆS OGSÅ: Støj og ekstraordinær karisma

ANNONCE