Nyhed

Syv nye anklager mod Diddy: Voldtog en 13-årig ved VMA-efterfest

Retssagerne involverer påstande om Diddys magtmisbrug, og anklagerne fortæller blandt andet om et overgreb ved musikshowet VMA

BEMÆRK: Denne artikel omhandler seksuelle overgreb. Har du været udsat for voldtægt – eller er du i tvivl, om det er det, der er sket? Du kan ringe anonymt døgnet rundt til Lev Uden Vold-hotlinen på tlf. 1888.

Det virker som om, anklagerne mod rapperen P. Diddy ingen ende vil tage. Ifølge BBC News er der nemlig sket endnu en udvikling i sagen og uddyber, at han står over for endnu syv nye retssager. De syv sager involverer anklager fra fire mænd og tre kvinder, der hævder, at han seksuelt har forgrebet sig på dem under forskellige fester i Los Angeles, New York og Las Vegas. En af de anklagede hævder, at hun var blot 13 år gammel på tidspunktet for det påståede overgreb.

Sean John Combs, som rapstjernen borgerligt hedder, står i forvejen over for en større retssag, der kan resultere i livstidsdom, hvis han dømmes for anklagerne, ifølge BBC. Han afviser fortsat alle anklager mod ham. Se et samlet overblik over sagerne her.


Mindreårige, kvinder og mænd
De nye retssager hævder, at Diddy og hans associerede har drugged alkoholiske drikke ved festerne, hvilket angiveligt fik ofrene til "at føle sig svage og desorienterede", som BBC News gengiver det. Det betyder, at der er blevet tilføjet stoffer til drikkevarende uden samtykke fra dem, der indtog dem. Flere af de involverede beskriver, at de er blevet voldtaget, udsat for tvungen oral sex eller blevet groft berørt. Derudover er han, som tidligere nævnt, nu også anklaget for at have voldtaget en blot 13-årig pige sammen med en anden "mandlig kendis". Voldtægten skulle have fundet sted ved en efterfest i forbindelse med musikshowet VMAs tilbage i 2000. På daværende tidspunkt var Diddy 31 år gammel.

Et andet offer beretter, at hun dagen efter en fest vågnede op med smerter i kroppen og mærker på armene, der indikerede, at hun havde været bundet. Hun var blevet drugged af rapperen, og efterfølgende voldtaget, forklarer hun ifølge BBC. Omtrent samme oplevelse havde en anden kvinde, som vågnede ufrivilligt op i rapperens seng efter at være blevet drugged aftenen forinden.

De alvorlige anklager er dog tilsyneladende ikke udelukkende sket mod kvinder. For to mandelige anklagere fortæller også, hvordan rapperen udførte seksuelle handlinger mod dem uden samtykke. Den ene blev tilsyneladende drugged, da han han ifølge BBC beskriver, at verden omkring ham blev slørret. Den anden arbejdede som personlig træner og blev tvunget med på Diddys værelse, hvor anklageren blev udsat for overgreb. En helt tredje mand beretter desuden om en oplevelse, hvor rapperen pludselig blottede sig for ham samt greb hårdt og aggressivt ud efter offerets kønsdele. 


Magtmisbrug i musikbranchen
De nye anklager, kombineret med de mange andre, danner ramme om en kultur af misbrug og manipulation inden for musikindustrien, hvor Diddy angiveligt har udnyttet sin magt og indflydelse til at intimidere og tavse sine ofre. Ifølge hans advokater er de nye sager dog blot "et forsøg på at skabe opmærksomhed og skade den 54-årige rappers omdømme", og de understreger, at "Mr. Combs aldrig har seksuelt overgrebet nogen – hverken voksne eller mindreårige". Dét på trods af, at flere andre - myndige såvel som umyndige - har rettet beskyldninger mod ham om selv samme alvorlige handlinger over en længere periode.

Arbejder du i musikbranchen, og har du brug for hjælp og rådgivning? I oktober 2023 indgik Sex og Samfund et samarbejde med 13 kultur- og musikorganisationer om initiativet Trygt Rum, som rådgiver og henviser personer i musikbranchen, der har oplevet krænkelser, chikane, sexisme eller anden grænseoverskridende adfærd. Trygt Rum kan kontaktes på telefonnummer 70 20 99 99 i hverdagene tirsdag til fredag mellem klokken 15.00 og 17.00

LÆS OGSÅ: Datoen for Diddys retssag er fastlagt


ANNONCE