Nyhed

Tidligere festivaldirektør skal lede lokalt spillested

Spillestedet får ny leder, der blandt andet har erfaring fra klimafolkemøder og som tidligere festivaldirektør

Kirstine Uhrbrand, som er tidligere direktør for Tønder Festival, bliver ny spillestedsleder for Tøjhuset i Fredericia. Hun overtager rollen efter Sune Rasmussen, der tidligere i år skiftede til Tobakken i Esbjerg. Med erfaring fra otte år som festivaldirektør træder hun altså igen ind på den danske musikscene i en ledende position. Det skriver mediet Kulturmonitor.

Leder med erfaring fra musikbranchen
Kirstine Uhrbrand, der frem til 2021 var direktør for Tønder Festival, har solid erfaring med musikarrangementer og ledelse. Den erfarne kulturprofil forlader sin nuværende stilling som eventdesigner på Klimafolkemødet i Middelfart for at tiltræde som leder af spillestedet Tøjhuset i Fredericia, hvor hun også får ansvaret for Eksercerhuset. Hendes ansættelse kommer som følge af Sune Rasmussens afgang, efter at han tidligere på året blev booker på Tobakken i Esbjerg.

Tøjhuset og Eksercerhuset er to markante kulturinstitutioner i Fredericia, der historisk har haft stor betydning for byens musikmiljø. Det gør lederskiftet til en væsentlig begivenhed for de frivillige, der udgør kernen i huset og dermed står for store dele af eksekveringen af live-aktiviteterne.


Den tidligere direktør for Tønder Festival udtrykker sin begejstring for det nye job på sin Linkedin-profil, hvor hun skriver: "Tøjhuset og Eksercerhuset er to virkelig smukke, hyggelige og atmosfærefyldte spillesteder fyldt med historie, musikkultur, frivilligånd og masser af aktiviteter. Jeg er spændt på at lære det hele meget bedre at kende."

Fra festival og folkemøde til Fredericia
Kirstine Uhrbrands tidligere erfaringer som direktør for Tønder Festival i en svær periode præget af store omstruktureringer og corona-nedlukninger, har rustet hende til at håndtere udfordringer og til at sætte retning for levende musik i Danmark, skriver Kulturmonitor. Dertil kan hendes seneste rolle som eventdesigner på Klimafolkemødet yderligere bidrage til hendes ekspertise i at arrangere og lede større begivenheder.

Ifølge Tøjhusets hjemmeside afvikler spillestedet cirka 200 koncerter og kulturarrangementer årligt. Indrettet som caféopsætning kan salen rumme 200 gæster, mens stående koncerter fordobler antallet til 400. Dertil afvikler stedet en ”en bred vifte af genrer”, der taler til både unge og ældre publikummer med formål om at fremme musik og andre kulturelle aktiviteter, samt være en betroet partner i udviklingen af der lokale musikliv.


Kirstine Uhrbrand tiltræder officielt sin nye stilling 1. november 2024.

LÆS OGSÅ: Kulturminister Jakob Engel-Schmidt indtræder i SVM-regeringens ledelsesudvalg

ANNONCE