Nyhed

DMA Jazz klar med program

DMA Jazz hylder jazzens mangfoldighed, dybde og bredde til dette års prisuddeling

Danish Music Awards Jazz melder klar med program for den kommende prisfest, der finder sted den 9. december i Vega i København. Fokus ved dette års DMA Jazz vil være jazzens mangfoldighed, dybde og bredde, og programmet byder derfor på et varieret program, der indeholder lidt af hvert, heriblandt Maria Bertel Monophonic og Bissesvinet

Foruden ovennævnte kan man også opleve Melissa Inya, Stefan Pasborg Trio feat. Carsten Dahl og Frederik Lundin, i en hyldest til den nu afdøde trommeslager Alex Riel, Søren Siegumfeldt i et møde med Jan Zum Vohrde og Lis Wessenberg Yellow Map.

Alex Riel var en af Danmarks største trommeslagere og var både at finde på den internationale jazzscene med musikere som Ben Webster og Astrid Gilberto, men har også spillet herhjemme for danske Savage Rose. Stefan Pasborg, gudsøn af Alex Riel, vil i selskab med Carsten Dahl og Frederik Lundin spille en hyldest til den anerkendte trommeslager.


"Alex var og er min mentor, min første og største trommehelt og min bedste livsven gennem næsten 50 år. Det er mig en kæmpe glæde at lave en hyldest til Alex – 100% i hans ånd – i forbindelse med DMA Jazz sammen med min trio med Carsten Dahl og Fredrik Lundin, som også er to musikere, der har haft Alex helt tæt inde på livet igennem mange år," fortæller Stefan Pasborg i en pressemeddelelse fra DMA Jazz.

Programmet byder også på neo-soulet jazz i form af kunstner Melissa Inya, der særligt er kendt fra Christianias Jazzklub, og en hel del saxofonlyd af både Frederik Lundin, Søren Siegumfeldt og Jan zum Vohrde. Instrumentet vil ligeledes spille en stor rolle i Bissesvinets optræden. En gruppe, der er opstået i mødet mellem sanger Bisse og det eksperimentalrock-band SVIN, der sidste år vandt en DMA Jazz for "Årets Eksperimenterende Udgivelse".

Til sidst vil også trombonen hyldes i optrædener fra Lis Wessberg og hendes projekt Yellow Map, samt Maria Bertel som Maria Bertel Monophonic, der udforsker den elektrisk forstærkede trombone.


Den danske jazzmusiker Kresten Osgood vil være aftenens vært når showet afholdes i Vega den 9. september klokken 20.00. Billetterne kan købes her.

DMA JAZZ-REPORTAGE: Den fremmede fugl i salen var den, der sagde det mest vedkommende

ANNONCE