Nyhed

FRAADS STOPPER: Afskedskoncerter afholdes senere i september

Duoen annoncerer, at den sidste chance for at opleve dem live bliver den 13. og 14. september 2024

Den danske musikduo Fraads, bestående af David Engelbrecht og Frederik Espersen, har i en pressemeddelelse netop annonceret, at de stopper. Fraads' sidste koncerter vil finde sted den 13. og 14. september i Pumpehuset i København, som en del af deres egen festival, ”Portal 2 Party”.

Duoen udtrykker stor forventning til de afsluttende shows og beskriver dem, som en fejring af deres musikalske rejse:

"Vi er meget spændte på, hvordan det bliver at stå på scenen for sidste gang. Det er svært at fatte, men vi tror, det bliver to magiske og følelsesladede aftener," lyder det i pressemeddelelsen.

Beslutningen om at stoppe blev truffet efter grundige overvejelser. Engelbrecht og Espersen afslører, at det var én særlig aften, der overbeviste dem om, at det var tid til at afslutte projektet:

"Vi talte om, hvad Fraads har været, de ting vi har opnået, alt det, vi har brændt for og udlevet igennem vores musik. Vi skulle egentlig have planlagt et show, men i stedet drømte vi os tilbage med stolthed og glæde over, hvad vi har oplevet sammen gennem Fraads – det var en fantastisk aften. Men også det øjeblik, hvor det stod klart for os, at projektet var ved vejs ende".


Duoen udgav deres seneste album i efteråret sidste år. Her roste GAFFAs anmelder værket med fem ud af seks stjerner og indledte med: "Der er ikke nogen, der kan have ondt i livet, sådan som Fraads kan det." Og selvom det ikke nødvendigvis har en synderligt positiv klang, er det faktisk tilfældet her. Albummet beskrives blandt andet med rosende vendinger som "nærværende magi" og "drømmeagtige (nostalgiske) virkeligheder". Senere har duoen selv betegnet albummet som et ”sår” fyldt med ”facetter, flugt, følelser, uskyldighed, smerte, kærlighed og håbløshed,” i et eksklusivt GAFFA-interview.

Trods dét, der ligner en temmelig en lovende karrierebane, er fremtiden for duoen endnu uklar. I pressemeddelelsen betoner de, at fokus nu ligger på at fejre deres musikalske arv sammen med fansene: "Lige nu går vores kalender ikke længere end til den 14. september. Vi ved ikke, hvad fremtiden vil bringe, og det føles heller ikke vigtigt lige nu". Det ene medlem, Frederik Espersen, har dog tidligere udgivet solo-produktioner under kunstnernavnet Papa E. Hvorvidt soloprojektet fortsætter, fortæller pressemeddelelsen ikke noget om.

LÆS OGSÅ: UHH YEAH: Fraads udgiver ny single


ANNONCE