Nyhed

Her er vinderne af dette års MTV VMA

Kvinderne slår igennem i år, mens Eminems alter ego, Slim Shady, genopstår. Få højdepunkterne fra aftenens MTV VMAs her og se listen over vinderne nederst i artiklen

Taylor Swift ejer musikindustrien i øjeblikket. Det blev slået fast med syvtommersøm i går aftes (11/9, red.), da MTV VMAs 2024 gik i luften. Hun triumferede – måske som forventet - stort og sikrede sig syv priser ud af ti nomineringer. Aftenen bød derudover på stærke præstationer fra andre etablerede stjerner som Eminem, der åbnede showet med et gensyn fra sin Slim Shady-æra, samt nye store optræden med lovende talenter som Chappell Roan og Sabrina Carpenter.

Der er kun én dronning i branchen, og hun hedder Taylor Swift
Med hele ti nomineringer på forhånd var Taylor Swift forventet at blive en af de største stjerner ved VMAs 2024, og hun blev endda spået til at slå flere rekorder. Alene gik hun med priserne for "Årets artist" og "Bedste pop," og vandt derudover en del "månemænd" i forbindelse med sangen "Fortnite" featuring Post Malone. Her sikrede de priserne for "Bedste video," "Bedste samarbejde," "Bedste redigering", "Bedste instruktion" og "Sommerens sang." Hør og se den prisbelønnede, hædrede musikvideo og sang her:


Slim Shady lever i bedste velgående
Det kan godt ske, at Eminems nyeste album hedder The Death of Slim Shady. Men i går fik hans alter ego fra 00'erne altså æren af at åbne showet med en kraftfuld optræden, hvor han fremførte både "Houdini" og "Somebody Save Me." Han genoplivede dermed sit ikoniske "Slim Shady-moment". Derudover blev den nu 51-åriges "Mom's Spaghetti"-sanger belønnet med prisen for "Bedste Hip-Hop" for sit nummer "Houdini". Se Slim Shady genopstå her:

Plads til nye (kvindelige) navne
En af aftenens største overraskelser kom fra Chappell Roan, der løb med prisen for "Bedste nye kunstner". En fornem pris, der kommer i lyset af, at hun har kæmpet lidt med berømmelsens mørke sider og vakt viral opsigt med videoer fra TikTok, hvor hun skælder ud på fans med grænseoverskridende adfærd. I aftes leverede hun trods alt en stærk debut-optræden på den store MTV-scene, iført et middelalderligt lignede set-up og modtog stående bifald for sin præstation.


Taylor Swift og Chappell Roan er dog ikke de eneste unge kvinder, der står stærkt ved dette års prisuddeling. Sabrina Carpenter gik nemlig også med prisen for "Årets sang" med nummeret "Espresso." Hun leverede tilmed en optræden, som The Hollywood Reporter kaldte for en "ude af denne verden-oplevelse." Carpenter er desuden aktuel med det nye album Short n’ Sweet - et album som GAFFA har anmeldt og vurderet til en tre-stjerners oplevelse. 

Derudover vandt Dua Lipa for årets koreografi og Billie Eilish for den bedste video "i den gode sags tjeneste". Ariana Grande blev hyldet for "Årets cinematografi," Anitta for "Årets latin" og SZA for "Årets RNB." Sagt med andre ord tilhørte dette års MTV VMAs kvinderne. 

Kulturens bredde i aftenens priser
2024 VMAs viser ikke kun popmusikkens styrke, men også dens alsidighed. Med kunstnere som Taylor Swift, Post Malone, Eminem og nye talenter som Chappell Roan og Sabrina Carpenter på scenen blev årets show en manifestation af, hvordan både kommerciel succes og kunstnerisk talent sameksisterer i musikverden. Den fulde liste over nominerede samt vinderne i samtlige kategorier har GAFFA samlet nedenfor.


LÆS OGSÅ: Donald Trump: Jeg har aldrig været fan af Taylor Swift

ANNONCE