Nyhed

Morrissey raser mod pladeindustrien: "Nej, jeg ville ikke fjerne titelsangen"

Morrissey anklager pladeindustrien for at gå i store buer uden om ham på grund af en kontroversiel titelsang på sit kommende album

"Når du først redigerer eller selvcensurerer dig selv, så har idioterne vundet (...). Faktum er, at ægte kunstnere i England nu bliver holdt som gidsler af folk, der modsætter sig enhver form for alternativ mening. De største monstre er #BeKind-flokken, som vil smadre dit ansigt, hvis du er uenig med dem.”

Sådan udtaler den tidligere The Smiths-forsanger Morrissey i et sjældent mailinterview til The Telegraph. Morrissey anklager de etablerede pladeselskaber for at "dæmpe" udgivelsen af sit 14. soloalbum med titlen Bonfire of Teenagers, som refererer til terrorangrebet ved en Ariana Grande-koncert, der fandt sted i 2017, hvor 22 personer blev dræbt. 

Ved en mindekoncert for ofrene sang Ariana Grande og Chris Martin fra Coldplay den berømte Oasis-sang "Don't Look Back in Anger". Sangen blev efterfølgende sunget ved flere mindearrangementer, blandt andet af tusindvis af fremmødte foran byens rådhus på årsdagen for terrorangrebet. Det fik dog Morrisseys sind i kog, og fællessangen får stærk kritik i sangteksten til "Bonfire of Teenagers":


"The silly people sing Don’t Look Back in Anger / And the morons swing and say Don’t Look Back in Anger / I can assure you I will look back in anger ’til the day I die". 

Ifølge Morrissey støtter han ikke "Don't Look Back in Anger"-bevægelsen, da han "ikke vil svigte de myrdede børn":

"Manchester Arena-bombningen var vores 9/11 (...) 'Don't Look Back in Anger'-budskabet har altid virket hånligt for mig og slet ikke som ord for social harmoni (...) Nej, jeg ville ikke fjerne titelsangen, fordi jeg ikke ville svigte de myrdede børn fra Manchester. Deres ånder skriger hver eneste dag efter at blive husket og anerkendt.”

Turbulent pardans med pladeselskaber
Morrissey anklager pladeindustrien for at undgå udgivelsen af sit 14. soloalbum, på grund af netop titelsangen på albummet. Bonfire of Teenagers skulle oprindeligt have været udgivet af Capitol i februar 2023. Allerede i 2022 skrev Morrissey dog selv på sin hjemmeside, at Capitol og ham ikke længere arbejdede sammen og beskyldte dengang pladeselskabet for at "holde" på albummet fremfor at udgive det, da det allerede var skrevet færdig i maj 2021. Samtidig understregede han, at selvom han ikke troede, at de gjorde det for at "sabotere" udgivelsen, så fristedes han til at overveje den version af historien.

Ifølge Morrissey købte han selv albummet af Capitol, da "alle store pladeselskaber i London har nægtet at udgive den, mens de samtidig indrømmer, at det er et mesterværk. Og selvom der ikke er noget fornærmende eller provokerende i titelnummeret, siger pladeselskabschefer, at de er bekymrede for, at The Guardian vil gøre deres liv surt, hvis de støtter sådan en form for social opmærksomhed", udtalte han til The Telegraph  i april. 

Der er endnu ikke nogen konkret udgivelsesdato for Bonfire of Teenagers, som skulle indeholde prominente samarbejder med blandt andet Iggy Pop, Miley Cyrus, Chad Smith og Flea fra the Red Hot Chili Peppers.

Det er langt fra første gang, Morrissey trækker overskrifter for sine meninger om tilværelsen. I april 2018 offentliggjorde han et bizart interview på sin egen hjemmeside, hvor han forklarede flere af sine politiske holdninger. Blandt andet nævnte han i interviewet, at halalkød "kræver en certificering, der udelukkende er lavet af ISIS-tilhængere", og at Englands daværende premierminister Theresa May "ikke kan lede landet".


LÆS OGSÅ: KLASSIKEREN: Da The Smiths erklærede dronningens død

ANNONCE