Nyhed

Questlove skal instruere ny dokumentar om Earth, Wind & Fire

Den 21. september annoncerede den aspirerende kunstner Questlove, at han træder i rollen som instruktør på en ny dokumentar om Earth, Wind & Fire, der udkommer næste år

"Do you remember the 21st night of September?" - er sandsynligvis en linje, som vågne fans tydeligt kan genkende fra det verdenomspændende hit "September", der udkom i 1978 af det amerikanske band Earth Wind & Fire

I lørdags, den 21. september, lagde den aspirerende kunstner Ahmir K. Thompson - alias Questlove - et opslag op på sin Instagram, der teaser for en ny dokumentar om Earth Wind & Fire, som udkommer i det nye år. Opslaget består i en reel af forskellige nye og gamle illustrationer:

"Kommer i 2025… den definitive historie om elementerne…", står der i opslaget efterfulgt af: 


"Historien om, hvordan et band, ledet af et geni fra Chicago, ændrede vores måde at tænke på vores sind og vores hjerter. Efter at være blevet døbt i den afrocentriske glædesflod af denne kraftfulde enhed, har jeg lært om dem, jeg har lært om os, og vigtigst af alt, jeg har lært og genopdaget mig selv i processen."

The Roots-trommeslageren, Questlove, runder af med at skrive: "Jeg er så spændt på at instruere en dokumentar, der bevarer deres positive, men MEGET sårbare og ægte historie om sjæl, selv og kamp. Dette er historien om glæde, vedholdenhed, kærlighed, smerte, magi og selvopdagelse. Dette er Earth, Wind & Fire."

Earth, Wind & Fire havde deres storhedstid i 1970'erne, hvor deres afrikanske og latin-inspirerede soulfunk gjorde dem til et af disco-æraens mest populære bands og skaffede dem fans blandt anmeldere og musikere som Miles Davis og Dionne Warwick.De har siden da holdt gang i karrieren og er med mere end 90 millioner solgte plader, en lang række Grammy-nomineringer og adskillige hitsingler som "September" og "Let's Groove" et af de mest populære bands i USA.

Siden opstarten i 1969 har Earth, Wind & Fire ændret opstilling mange gange, men typisk plejer gruppen at tælle omkring 10 medlemmer, der sørger for alle typer slagtøj oveni den klassiske bandsammensætning med trommer, bas og guitar. I dag inkluderer gruppen blandt andet Philip Bailey, Verdine White samt Ralph Johnson, der alle har været med fra start. Også Verdine Whites nu afdøde brødre Maurice White og Fred White var en del af det populære orkester, indtil de gik bort i henholdsvis 2016 og 2023.

Ifølge magasinet Variety, fortæller medlemmerne af Earth, Wind & Fire, Philip Bailey, Verdine White og Ralph Johnson i en fælles udtalelse: "Vi ser frem til denne dybdegående rejse om vores band og er meget glade for, at Questlove instruerer dokumentaren."


LÆS OGSÅ: Producer går viralt efter at mixe Nirvana- og Michael Jackson-sange med drill-beats

ANNONCE