Nyhed

Producer går viralt efter at mixe Nirvana- og Michael Jackson-sange med drill-beats

GAFFA.dk – alt om musik

Atlanta-producerens seneste remix har hidtil samlet over 2,5 millioner streams.

En producer i USA er gået viralt efter at have delt en række remixes, der mixer sange af folk som Nirvana og Michael Jackson med drill-beats.

Drill-rap er et globalt fænomen, der blev nationalt kendt i USA i starten af 2010’erne og første gang set i Chicago, hvor det stadig den dag i dag ofte har sit udspring. Genren er kendt for at være baseret på et meget kontroversielt miljø, fordi musikken ofte har forbindelse til kriminalitet, vold og bandekonflikter.

Med andre ord er et gennemgående træk for genren, at den er meget aggressiv, ikke kun når det kommer til tekstuniverset, men også dens lyd. Musikken er eksempelvis blevet brugt af flere kunstnere som et redskab til at positionere sig overfor hinanden i interne bandemiljøer, ved blandt andet at lade musikken indeholde dødstrusler.

LÆS OGSÅ: Er drill-rap ved at indtage den danske hiphop-scene?


Produceren hedder Blaccmass og er en upcoming producer fra Atlanta, der har imponeret fans online med sine signatur-remixes, hvor han blander klassiske sange med New York drill-instrumenter.

Selvom han har sendt flere mix ud siden 2017, kom hans mest succesrige udgivelse i sidste måned, da han satte Earth, Wind & Fires klassiske 1979-hit “September” sammen med et drill backdrop.

Lyden af drill kan beskrives som værende langt mere minimal og raporienteret end mange af de mere melodiske tendenser, der har præget hiphop-billedet i de senere år. Og lytter man til Blaccmass’ remixes, vil man også opleve, at beatet er mere tungt og skrabet end ofte i hiphop.

Klippet af Earth, Wind & Fire-remixet på blot 55 sekunder gik straks viralt på Twitter og er nu blevet afspillet 2,5 millioner gange. Det har fået Blaccmass til at uploade en komplet version på SoundCloud med navnet “Earth, Woo & Fire”.Allerede dagen efter at remixet blev delt, blev den spirende drill-producer kontaktet af selveste Earth, Wind & Fires officielle Twitter-konto. “Vi elsker dit “September” remix. Linket mellem det gamle og det nye når magiske højder. Bliv ved med at bygge på”, skrev bandet.

“Det var helt sindssygt”, fortalte Blaccmass til Complex. “Jeg forventede ikke, at de ville synes så godt om det. Da jeg talte med dem, forstod de, hvad jeg prøvede at gøre med lyden og skubbe musikken fremad. Og det fik mig til at føle mig enormt godt tilpas, velvidende at en legendarisk gruppe som dem forstår det. Det var super ydmygt af dem”.
Andre remixes, som Blaccmass for nyligt har lavet, inkluderer blandt andet Michael Jacksons “Beat It” og Nirvanas “Smells Like Teen Spirit”. 

Herhjemme i Danmark er drill-rap også begyndt at vinde indpas. Eksempelvis med rapperen Shmur, der på tragisk vis blev skudt tilbage i juli, og senest har Shooter Gang og NS Gang stadfæstet sig som DK's førende drill-rapgrupper. 
ANNONCE