Nyhed

Udsatte unge kan se frem til endnu et kulturelt løft

Opgang2 modtager en økonomisk håndsrækning, der skal forbedre kulturoplevelser

Organisationen Opgang2 har modtaget en bevilling på 30.000 krone fra Østifterne, der skal åbne op for langt flere muligheder for kulturoplevelser blandt udsatte unge, der kan have svært ved at deltage i kulturelle arrangementer på lige fod med andre.

Ifølge en pressemeddelelse skal bevillingen fra Østifterne understøtte kulturoplevelser til de sårbare unge. Et mål, som også Opgang2 har haft som fokuspunkt det sidste år med deres engagement i Kulturministeriets kulturpas. Om bevillingen fortæller vejleder i Opgang2, Karin Ji Tøttenborg i pressemeddelelsen:

"De unge, vi har i Opgang2, har en stor interesse for kunst og kultur, men mangler ressourcerne til at kunne opsøge de tilbud, der findes. Ikke bare økonomisk, men også socialt. De har brug støtte til at komme afsted og fællesskaber, de kan være en del af. Denne bevilling åbner op for flere muligheder for vores unge, og for at vi kan være med til at facilitere kulturoplevelser og være med til at løfte de unge."


Det omdiskuterede kulturpas skal give unge, der hverken er i job eller uddannelse, adgang til kulturoplevelser med henblik på at forbedre trivslen og give de unge et kunstnerisk fællesskab. Kulturpasset har været emne for større diskussioner om, hvordan man skal udvælge hvilke unge, der har behov for passet, men især hvordan man skal tiltrække de unge og få dem til at tage det i brug. 

Det er en sag, organisationen Opgang2 arbejder på, når de forsøger at skabe rammer, der skal overskueliggøre kulturoplevelserne og gøre dem tilgængelige for de unge på bedste vis. Dette har de blandt andet gjort kort tidligere i år, hvor GAFFA fik lov til at overvære en koncert med Nøx, der blev afholdt på organisationens egen adresse. Koncerten blev afholdt der i stedet for i et traditionelt spillested for at skabe tryg oplevelse for de unge, der har lyst til at gå til koncerter, men hvor svære ting i livet holder dem tilbage fra at deltage under normale omstændigheder. 

Opgang2 er et fritidstilbud for unge mellem 18 og 30 i Aarhus Kommune, der bruger kunsten til at forbedre livskvaliteten blandt unge, som ikke har mulighed for at deltage i kulturelle aktiviteter på lige fod med andre på deres alder.


Bevillingen fra Østifterne bliver overrakt af musiker Jette Torp til Opgang2 i dag den 24. september klokken 15.00 i Opgang2 i Aarhus.

Kultur er en menneskeret, men her skal den hjælpes ind ad døren: “Jeg gik ud fra, at det værst tænkelige ville ske”

ANNONCE