Nyhed

UMTO drager på turné - skal du med?

Projektet har åbnet for ansøgninger til at blive en del af en helt særlig turné

Tilbage i juni kunne Ungemiljøernes Takeover (også kendt som UMTO) stå med hænderne i vejret, da projektet modtog en bevilling på hele 3,3 millioner kroner fra Tuborgfondet, som skulle bruges til at udvide projektets arbejde med at arrangere kulturarrangementer i resten af landet med en årlig turné. Nu melder UMTO klar med en turnéplan og har netop åbnet for open call-ansøgninger, hvor man kan blive en af de 15 udvalgte artister, der skal med på turnéen. Ungemiljøernes Takeover er et projekt, som giver unge mulighed for at arrangere kulturarrangementer på egen hånd med støtte fra vigtige ressourcer og netværk i musikbranchen.

Til efteråret går Ungemiljøernes Takeover sammen med 15 ungemiljøer og hele 21 spillesteder, der skal danne grund på en turné, der strækker sig fra den 7.-30. november og rundes af med en afslutningsfest i Aarhus, fødebyen for projektet, den 13. december. I løbet af hele november bevæger UMTO sig gennem Nordjylland, Midtjylland, Fyn, Sjælland og Sydsjælland med fire koncerter i hver region.

I løbet turnéen står de unge for alt lige fra produktion til afvikling, og på trods af at mange af de unge allerede er velbevandrede inden for lyd, lys, foto og tourmanagment, vil de også være en del af et workshopforløb, der skal klæde dem godt på inden turnéstart. 


Ungemiljøernes Takeover blev skabt i 2022 i et samarbejde mellem Fermaten, Spot Festival og en række andre kulturinstitutioner i Østjylland og blev lanceret for første gang under Spot Festival i 2022 med støtte fra Region Midtjylland. Her arrangerede og afviklede de unge deltagere en hel musikdag i Rå Hal, og siden da har projektet igangsat lignende initiativer for unge musikinteresserede i Midtjylland, hvor de gennem projektet får mulighed for at skabe ambitiøse kulturarrangementer med hjælp og støtte fra platformen.

Om Tuborgfondets bevilling fortalte Mikkel Sander, Programansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet dengang: "Mange unge drømmer om en karriere i musikken – enten foran eller bag scenen – og UMTO er en fantastisk mulighed for unge, der gerne vil tættere på musikbranchen. Vi er glade for, at unge musikinteresserede over hele Danmark, nu får mulighed for at prøve sig selv af sammen med andre, når UMTO udvider indsatsen og fortsætter det gode arbejde"

Du kan læse meget mere om ansøgningen og projektet her.


Efter millionbevilling: Platform for unge kulturskabere udvides til resten af landet

ANNONCE