Nyhed

Mandela arrangerer støttekoncert

Velgørenhedsarrangement med blandt andre Bono

Sydafrikas tidligere præsident, den nu 84-årige Nelson Mandela, løftede i weekenden sløret for velgørenhedsarrangementet Mandela SOS. Arrangementet finder sted den 2. februar i Robben Island-fængslet ved Cape Towns kyst, samme sted som Mandela tilbragte 18 år af sit 27- årige fængselsophold.

Indtil videre har Macy Gray, Shaggy og selvfølgelig Bono (billedet) meldt deres ankomst, men Mandela fortalte ved weekendens pressemøde, at navne som Bob Dylan, Bruce Springsteen, Sting, Elton John og Janet og Michael Jackson også er blevet inviteret. I øvrigt en smart invitationsform, da disse stjerner næsten ikke kan tillade sig at takke nej, efter at det er blevet afsløret, at de er blevet inviterede.

Showet sendes verden over på tv og har til formål at samle penge ind til Afrikas millioner af HIV- og AIDS-ramte.


"HIV/AIDS er ikke kun et sundhedsspørgsmål, men er vokset til et spørgsmål om menneskerettigheder. Jeg beder hver en person i alle lande om ikke at være et stille vidne til denne rædsel, men at svare på vores SOS ved at rejse opmærksomhed og vitale midler for at bekæmpe og vinde kampen mod denne sygdom,” udtalte tidligere præsident Mandela ved pressekonferencen.

Bono har i øvrigt lige færdiggjort en ugelang turné gennem Amerika, hvor han sammen med blandt andre skuespillerne Chris Tucker og Ashley Judd har gjort opmærksom på Afrikas stigende krise med HIV- og AIDS- virusen.

Se mere om denne tur og om organisationen DATA (Debt, AIDS, Trade in Africa) her.


ANNONCE