Nyhed

Bono er stadig mest interesseret i musikken

Trods utallige politiske og retsmæssige arrangementer

Bono har udtalt at det stadigvæk er musikken der er første prioritet, på trods af U2 sangerens stigende deltagelse i verdens politik. Bono fortalte Hot Press magasinet at: ”Der er intet der kommer tæt på de følelse at vågne op med en melodi i hovedet, og at have et band som U2 til at hjælpe med at fange den. Politikere tænder mig ikke, politik tænder mig ikke, på samme måde som musik gør. Jeg har mere respekt for politikere nu, end jeg havde før. De arbejder meget hårdere end jeg troede...men jeg vil ikke være en”

U2 er for tiden i studiet for at arbejde med nyt materiale, der eventuelt bliver udgivet i slutningen af året, eller starten af næste. ”Vi er i gang i en nedlagt bar i Sydfrankrig. Meget punkrocket, og meget som de klubber vi plejede at spille i. Måske var det på grund af omgivelserne, men musikken vi begyndte at lave var meget lo-fi højenergisk. En af sangene ender måske op på vores næste "Best Of"-album, der udsendes senere på året.”


Og af andre U2-relaterede nyheder kan det nævnes, at den evigt god Bono, er blevet indkaldt som vidne i retssagen om Nirvanas arv. Bono er vidne for Courtney Love i hendes opgør mod de to resterende Nirvana-medlemmer Dave Grohl og Krist Novoselic.


Arven, der er mange millioner dollars værd, er indtil videre delt mellem Kurt Cobains enke Courtney Love og de resterende medlemmer af Nirvana, Courtney hævder at hun var ”Stoned” da hun skrev under på aftalen i 1997.

Dave og Krist har i et stykke tid haft et Nirvana box-sæt, med sjældenheder, i planerne, hvor især bandets sidste sang "You Know You're Right" var interessant. Courtney vil derimod inkludere sangen på et greatest hits-album, der ifølge hende vil kunne sælge dobbelt så mange eksempler som hvis den ikke var med.


Bono var før på året indkaldt som vidne i sagen om R.E.M.-guitaristen Peter Bucks fuldemands-ballade ombord på et fly, Peter Buck blev frikendt.


Retssagen om Nirvanas arv har medbragt en del beskidte beskyldninger mod de forskellige parter, for eksempel ville Dave og Krist have Courtney mentalundersøgt, og de hævdede også at hun brugte retssagen som en måde for at fremme sin egen karriere, frem for at beskytte Kurt Cobains-arv. Courtney har blandt svaret tilbage, ved at hævde at at Cobain skød sig selv på grund af en industri der behandlede som et laverestående stykke hundelort.

Courtney har også indkaldt R.E.M.-sangeren Michael Stipe, og skuespilleren Drew Barrymore som vidner. Courtney hævder at Bono var en af de få mennesker der havde forsøgt at hjælpe Cobain, i dennes sidst hårde måneder inden sit selvmord. ”Vi var idioter, og sagde nej til Bono, vi var for generte. Jeg tiggede næsten Cobain om at tage Bono Snakken, for hvis jeg havde fået Bono Snakken, havde jeg undgået en ordentlig røvfuld problemer.” har Courtnet Love udtalt.


Hun hævder også at Cobain måske stadig ville være i live hvis han havde lytte til Bono og hvis han havde lært at nyde sin stjernestatus. Et par ture i en limousine, ligesom en hver anden mandlig rockstjerne, havde måske gjort udslaget. ”Cobain ville gerne have det sjovt, men fik aldrig lov til det.”


En person tæt på Bono har udtalt at han regner Bono som en værdifuld allieret i en hver retssag. ”Bono er ikke kun overlegen i musikindustrien, men kender også kunsten af diplomati og fredsmægling. Courtneys sag er meget anderledes end Peter Bucks, men Bono vil bidrage med den samme sans af ærlighed og fair play.”

ANNONCE