Nyhed

Martin Luther med på scenen

Keizers Orchestra på Roskilde Festival

Er det helt forkert at kalde jer for den norske bob hund?

- I bob hund er det jo bare Thomas, som er vanvittig, mens de andre står helt stille. I Kaizers er alle skøre. Men det er fint med sammenligninger, og vi synes selv, vi ligger et sted mellem bob hund og Tom Waits, svarer forsanger Jan Ottesen.

Kaizers Orchestra præsenterer i bedste østeuropæiske gangsterstil - med en udpræget norsk jærsk dialekt og remedier som kontrabas, guitar, pumpeorgel, gasmaske, banjo, olietønder og brækjern - et seks-mands liveshow, hvis lige er ukendt på disse breddegrader. Kontrastfyldt verdensklasserock med trommerytmer, der får Safri Duo til at ligne to små piger med svovlstikker.

I er i gang med den største rockturné, der er spillet i Norge i 10 år. Mere end 150 koncerter i år, og sortbørsbilletterne til jeres koncerter i Oslo sælges for 1000 kr. stykket, selvom I har spillet fem ekstrakoncerter?

- Den eneste måde, du garanteret kan gøre det godt på i musikbranchen, er ved at spille live. Du ved ikke, om du kan sælge plader. Du ved heller ikke, om du bliver spillet i radioen. Men du ved, at du kan gå ud og spille i aften. Det kan ingen tage fra dig, forklarer Jan.

Guitarist Geir Zahl supplerer:

- Vi holder mest af at spille live. Det forstærker alt og giver en mere massiv oplevelse. Det er visuelt, og vi garanterer, at det altid er fandens højt.

På jeres website www.kaizers.no skriver I "Roskilde Festival - årets højdepunkt. Det til trods for, at I skal spille opvarmning for David Bowie på Quart Festival i næste uge. Hvad er det specielle ved Roskilde?

- Hos ungdommen i Norge har Roskilde bare status som noget af det største i verden, forklarer Geir kort og kontant.

Når I går på scenen, har I altid et specielt billede stående på orglet. Hvem forestiller det?

- Det er Martin Luther. Vi skulle egentlig have haft Heinrich Himmler, men han kostede 300 kr., og det havde vi ikke råd til. Vi er nu godt tilfredse, og Luther har fulgt os i to år efterhånden, slutter en grinende Jan.

ROSKILDE DAILY er en avis produceret af GAFFA. Den udkommer dagligt på Roskilde Festival 2002.


ANNONCE