Nyhed

Massemorder var Slipknot-fan

Erfurt-morderen Robert Steinhäusers værelse ransaget

Tyske Robert Steinhäuser, der i fredags i Erfurt dræbte tretten lærere, to elever, en politimand og sig selv efter at være blevet smidt ud af sin skole, var fan af det hårde rockband Slipknot. Det tyske politi har været på ransagning i den 19-årige morders værelse, hvor man fandt cd’er med Slipknot.

De ni medlemmer i Iowa-bandet Slipknot er kendt for en meget destruktiv livsstil, hvor de sætter ild til hinanden og slår hinanden. Hvert bandmedlem har sin egen maske, som de altid har på i offentligheden, og de har et tal mellem 0 og 8 som navn.

De sytten tyske mord har sat debatten om forbud mod ondsindet heavy metal i gang igen, ligesom det skete, da to nynazister i 1999 dræbte 12 elever og lærere fra deres skole i Columbine, Colorado i USA. Dengang var det Marilyn Manson, der fik skylden. Ozzy Osbourne og Judas Priest har før været anklaget for lignende sager, men rockmusikkens indflydelse på disse tragedier er endnu ikke bevist.

Det tyske politi fandt desuden en plakat med Victoria Beckham alias Posh Spice hængende på Robert Steinhäusers værelse. Hun er dog ikke blevet sat i forbindelse med mordene.

ANNONCE