Nyhed

Pet Shop Boys til Roskilde

Også C.V. Jørgensen, Superjeg, Kent m.fl. kommer

Roskilde Festival har netop offentliggjort endnu en håndfuld navne til årets festival, der finder sted 27.-30. juni. Det største navn af disse er Pet Shop Boys, der p.t. er aktuelle med singlen "Home And Dry" og snart med albummet "Release".

Pet Shop Boys spillede på Roskilde i 1997 og skulle også have gjort det i 2000, men meldte afbud efter dødsulykken under Pearl Jams koncert. Efter afbudet var der en del uoverensstemmelser mellem Pet Shop Boys og Roskilde, men parterne blev dog enige om en aftalte, hvor Pet Shop Boys’ honorar blev indbetalt til forskellige fonde, og gruppens optræden på årets festival understreger altså, at stridsøksen er begravet.


Et andet bemærkelsesværdigt navn er C.V. Jørgensen, der ikke har udsendt nyt album i otte år, men kommer med et nyt i foråret. Sangskriverveteranen fik i starten af marts en ærespris ved Danish Music Awards-arrangementet i Forum.


De øvrige navne, der netop er blevet offentliggjort, er den danske duo Superjeg, der er tydeligt inspireret af C.V. Jørgensen, svenske Kent, der snart er albumaktuelle, Thomas Helmig - nærmere introduktion overflødig - den norske sanger og sangskriver Sondre Lerche, der er inspireret af navne som Burt Bacharach, Jeff Buckley, Elvis Costello og Beck, og endelig den engelske housegruppe Weekendplayers.

ANNONCE