Nyhed

Nyt pladeselskab debuterer med tredobbelt ep

Kvæg, Lampshade og Apartment på "3P" - vind koncertbilletter og tur i bandbussen

Foto: Morten Flarup

I disse år sker det efterhånden ofte, at nye, uafhængige pladeselskaber skyder op af den danske undergrund. Men det århusianske Bird Hits Plane skiller sig ud fra mængden. Dels har de tre bagmænd en gennemsnitsalder på blot 21 1/2 år, dels er deres første, netop udsendte udgivelse noget så sjældent som en tredobbelt ep - deraf titlen "3P" - med tre bands fra rockens vækstlag: Kvæg, Lampshade og Apartment.

- Der findes meget god musik i Danmark, men der bliver ikke udgivet så meget af det, og det er det, vi vil gøre noget ved, siger Caspar Bock, en af de tre ungersvende bag Bird Hits Plane. - Vores "3P" er lidt et manifest af, hvad der sker på den danske musikscene, og også noget, vi vil vise i udlandet, hvor vi har gode kontakter. De tre grupper på "3P" har hver især et unikt og gennemarbejdet udtryk, og så dækker de også landet godt ind rent geografisk.


Hvordan lyder de tre bands så? Kvæg fra Århus dyrker en energisk blanding af pop, rock, rap, heavy, funk m.m. med både iørefaldende melodier og bratte breaks. Lampshade fra Odense spiller melankolsk guitarrock med sfærisk kvindevokal og lejlighedsvise støjudbrud, og Apartment fra København præsenterer indadvendt og eftertænksom rock, garneret med lidt skramlende elektronik.

Noget af det, som gør pladeselskabet Bird Hits Plane specielt, er, at det arbejder med såkaldte street promoters, frivillige, som udbreder kendskabet til selskabet og dets bands ved bl.a. at hænge plakater op og uddele flyers i deres respektive hjembyer rundt om i landet.

Bird Hits Plane regner med at udgive mindst tre album næste år og også gerne et nyt koncept, der er lige så originalt som "3P". Det behøver dog ikke nødvendigvis at være med de grupper, som er med på "3P".


- Vi har lavet 3P som en platform, hvorfra grupperne kan komme videre, så vi er ikke bundet af hinanden, forklarer Caspar Bock. Både Kvæg og Lampshade har da også fået tilbud fra andre selskaber, og sidstnævnte overvejer også selv at udgive et album.

De tre bands fra "3P" er på fælles Danmarksturné, der bringer dem til følgende byer:

15/11: Loppen, København
16/11: Rytmeposten, Odense
22/11: Pitstop, Kolding
28/11: Train, Århus (Lampshade spiller sammen med Mofus)
29/11: Sysseltinget, Hjørring


Klub GAFFA-medlemmer har muligheden for at vinde en eksklusiv tur rundt i landet i "3P"-gruppernes bandbus og billet til koncerterne i Odense og København. I denne måned indeholder Klub GAFFA-cd'en desuden Lampshade-nummeret "Adorable Void?" i et Mofus-remix fra "3P". Læs mere på klub.gaffa.dk, hvor du også kan melde dig ind.

Læs interview med de tre "3P"-bands.


ANNONCE