Nyhed

Dagbog fra Texas #1

En af verdens største musikbranchefestivaler, South By Southwest i Texas, er i gang. GAFFA.dk rapporterer fra begivenhederne.

I forbindelse med musikbranchefestivalen South By Southwest i Texas skriver Caspar Bock fra Bird Hits Plane Records hjem om begivenhederne til GAFFA.dk. På festivalen spiller blandt andre de danske navne Junior Senior, Puddu Varano, Baby Woodrose og Saybia.

Jeg sidder på mit hotelværelse. Jeg deler værelse med Anders Rhedin (Moon Gringo). Min og Anders' opgave på festivalen er at hjælpe ROSA (Dansk Rock Samråd) med at promovere de danske navne, som spiller herovre i håb om en international deal. Kort fortalt går arbejdet ud på at fortælle om dansk musik (og ROSA) i den fælles dansk/norske messestand. Derudover har jeg lavet pressearbejde og skrevet artikler. Men nok om det.

SXSW foregår i en betonklods. Her er folk fra hele den vide verden - musikere, pladeselskabsfolk, koncertarrangører - og derudover almindelige mennesker, der bare synes, det er for fedt at ha' jakkesæt på i 25 graders varme ... Mange af de danske deltagere er ikke kommet hertil endnu, men vi har mødt Crunchy Frog-folkene og lidt andre forskellige her på gangene. Folk er generelt i godt humør, selv om de er trætte.


Jeg er lige ankommet og har endnu ikke oplevet det store. For ti minutter siden kom en japansk pige på ca. 130 cm hen til mig og smilede kækt (man er vel en gentleman – og det ka' de jo se, sådan nogle...). Hun stak mig en fin reklameflyer i hånden for det japanske band, Ex-Girl. Først røg flyeren ned i den (usandsynligt usmagelige) mulepose, som jeg fik ved indgangen til messen, men nu står jeg med den i hænderne igen.

Jeg tror, jeg kender Ex-Girl - og jeg tror, jeg ka' li dem. På flyeren står der, at jeg går glip af noget særligt, hvis ikke jeg tjekker dem ud. Så det vil jeg snart gøre. Men inden da vil jeg finde mig noget at spise. Det er koldt her, hvor jeg står – og de skruer ikke bare sådan ned for deres aircondition. Derudover er jeg træt af at stå op og skrive (en gentleman kan også være doven) – og i det hele taget er der mange gode grunde til at slutte her.

Jeg glæder mig til i morgen, hvor festivalen for alvor starter. Jeg glæder mig til fredag, hvor de fleste danske bands spiller. Og jeg glæder mig til senere, hvor jeg vil lede Luigi til sejren i "Mario Kart" på hotelværelset. Der er mere nyt fra mig i morgen (Texas-tid) – I må ha' det så længe.


ANNONCE