Nyhed

Dagbog fra Texas #2

South By Southwest er kommet godt i gang, og Caspar Bock, som rapporterer for GAFFA.dk, er kommet i godt selskab med et par hippe navne.

Jeg sidder nu på den midterste messestand på tredje sal i Austin Convention Center - den såkaldte "listening kiosk". Og bare rolig. Her er ingen bland-selv-slik, eller for den sags skyld sure 16-årige piger, der bare altid bliver forstyrret af de mest kiksede mennesker netop, som de er nået til Hollywood-sektionen i det nye Se og Hør. Det er en helt anden slags kiosk. Jeg sidder her og lytter til bandet Soviet fra New York. Ligesom onsdagens 199 andre koncertaktuelle bands er Soviet uden tvivl netop det band, der slår igennem næste år. De er unge, de er smarte - og de lyder lidt, som hvis Dimitri From Paris havde været inde i Rocazinos Ulla Cold under indspilningerne af "Ridder Lykke".

Her på de aircindition-kolde gange taler folk jo. Og andre lytter. Jeg falder for en sjælden, men tiltrængt, gangs skyld ind under sidstnævnte kategori og har her et par insider-tips til jer parat:

Electro er for hot! Den maskinelle og taktfaste kombination af electronicaens chill og poppens vulgære omgang med melodier kommer til at rykke til næste år. Og så selvfølgelig garage-rocken (de kan vist ikke få nok, de amerikanere). Det tredje store hype er omkring den skandinaviske musik - og så er det ikke engang løgn. Amerikanerne elsker os - vores dansk/norske showcase er udsat for et overraskende hype - og messestanden er (på trods af vores manglende sans for stilfuld indretning) velbesøgt og i en eller anden grad en smule smart.


Der er efterhånden kommet flere danskere herover. Det er en sjov ting, det dér med danskerne. Folk bliver så glade for hinanden, så snart de er på den anden side af jordkloden. Men det er nu meget forståeligt. På gangene her i Convention Centre er Saybia jo bare en flok almindelige drenge, der aldrig helt har lært at gå i cool tøj, selv om de har været rockmusikere on the road de sidste 200 år. Og så er det jo dejligt at møde folk, der ved, hvem man er.

Jeg sidder som sagt her og hører Soviet. De resonante stortrommeslag frustrerer mig meget, når jeg prøver at tænke (så meget for electro-bølgen). Jeg tror, jeg vil høre noget andet nu - og jeg ved lige, hvad det skal være.

For jeg var nemlig i byen i går. På den rigtige måde. ROSA har hyret to PR-chicks fra New York, og de tog os rundt til udvalgte koncerter. Min aften endte med bandet Morningwood, som af en eller anden grund var helt vildt fedt. Egentlig havde jeg svært ved at høre det - men okay. Folk var vilde i går, og nu vil jeg give det en chance til.


I aften holder Crunchy Frog en såkaldt showcase-aften, hvor de præsenterer Junior Senior, Tremolo Beer Gut m.fl. I morgen har jeg lovet mig selv, at jeg vil have fat i en cowboyhat (man kan ikke være en gentleman i Texas uden) - og på lørdag er det hele ved at være slut. Det går hurtigt, når den internationale musikbranche mødes. Jeg skriver tilbage i morgen - med min cowboyhat på hovedet selvfølgelig - og har ellers ikke mere at sige nu. Ha' det godt.

I forbindelse med musikbranchefestivalen South By Southwest i Texas skriver Caspar Bock fra Bird Hits Plane Records hjem om begivenhederne til GAFFA.dk. På festivalen spiller blandt andre de danske navne Junior Senior, Puddu Varano, Baby Woodrose og Saybia

ANNONCE