Nyhed

Damon Albarn strøget fra The Strokes-album

Sang kor i et par timer, men syntes, sangene var bedre uden ham

I et interview med den engelske radiostation Xfm afslører produceren Gordon Raphael, at Blur-sangeren Damon Albarn var tæt på at kunne have medvirket på det nye The Strokes-album "Room On Fire".

"Mens The Strokes var i gang med at indspille deres nye album, tog de til en rockkoncert sammen og tog sangeren fra bandet med tilbage til studiet. En mand, der hed Damon Albarn fra Blur," forklarer Raphael.

Albarn og bandet lyttede til det dengang ufærdige album, og han pointerede, at bandet sjældent benyttede sig af korarrangementer, og gik derfor selv i gang med at synge, forklarer Raphael endvidere. Han fortæller også, at Albarn søgte en slags The Beatles-agtig ting med en masse harmonier.

"Vi lod ham prøve at synge kor i et par timer. Julian Casablancas (The Strokes-sangeren, red.) tog det meget seriøst, for han ville se, om der var noget, han kunne arbejde videre på, der eventuelt kunne ende op på albummet. Det sluttede med, at Damon sagde "Jeg tror, de sange er perfekte, som de er", så der blev ikke brugt nogle korarrangementer på albummet."

Læs mere om The Strokes i GAFFAs novembernummer, og husk, at "Room On Fire" udsendes herhjemme på mandag.

ANNONCE