Nyhed

Stor elektronisk musikfestival i Århus

EMMA Festivalen præsenterer store electronica-navne i oktober.

Foreningen Elektronisk Musik Miljø Aarhus (EMMA) afholder fra den 23.-26. oktober i år sin første festival for elektronisk musik med masser af spændende navne. Målet med EMMA festivalen er at præsentere kunstnere inden for den elektroniske musik som ikke har spillet i Danmark, og i særdeleshed ikke i Århus før.

Billetpriserne er sat til 150 kroner for en éndagsbillet og 250 kroner for alle dage. Festivalen foregår i Ridehuset, Århus, som en del af byens store Kulturama-projekt. (Projektet er arrangeret af Kulturhus Århus og forløber fra den 9. oktober til den 16. november, hvor Ridehuset vil danne ramme om en masse dans, performance, teater, fortællinger, film, digital kunst, installationer, udstillinger, klassisk musik, rock og elektronisk musik, og vi skal komme efter jer.)

Torsdag den 23. oktober er afsat til den eksperimenterende og legesyge electronica. Her præsenteres et bredt program, der rangerer fra elektroakustiske lydeksperimenter ved Leafcutter John, over abstrakt rytmik med lette melodistumper ved Funkstörung, til en beskidt hybrid mellem rock’n’roll og disco med Electronicat.

Desuden spiller hollandske Funckarma, der repræsenterer den frie lyd og struktur, der også kendtegner navne som Autechre, Aphex Twin og Boards Of Canada, og som rockrelaterede navne som Björk og Radiohead henter stor inspiration hos.

Man kan desuden opleve Martin Horntveth, til daglig trommeslager i det roste, stærkt progressive norske fusionsband Jaga Jazzist, samt norske Ost Og Kjeks, der laver musik udelukkende frembragt af lydene fra ost og kiks (det her er ikke noget, jeg bare sidder og finder på). Amerikanske The Bug spiller også om torsdagen. The Bug dækker over Kevin Martin, der har arbejdet sammen med folk som Bill Laswell, John Zorn, Antipop Consortium og Alec Empire.

Fredag den 24. er house-dag og kan byde på legenden Lil’ Louis, der har været en førende skikkelse på housescenen siden begyndelsen. Sammen med ham kommer den tyske DJ Boris Dlugosch (billedet), som er kendt for sine melodiske og medrivende DJ-sets.

Lørdagen står i den psykedeliske trances tegn. Kunstnere som Kindzadza, Digital Talk og ikke mindst DJ Natan og DJ Eksco vil føre an i dansen hen imod ekstasen. Hårde rytmer og syrede synthesizerflader udgør det musikalske udtryk.

Søndag den 26. står på chill-out. Det vil ske til tonerne af nogle af Sveriges bedste minimale lydmagere. Pladeselskabet Mitek stiller med to af deres største navne, Andreas Tilliander og Mikael Stavöstrand. Begge er internationalt anerkendte for deres minimale lydbilleder, som fungerer glimrende som både danse- og lyttemusik. Der vil til og med være masser af dekoration og videokunst, som med tiden er blevet en intergreret del af den elektroniske musik.

I mere overskuelig form ser det foreløbige program således ud:

Torsdag 23/10: Electronica
Funkstörung (D); Funckarma (NL); Electronicat (F); Martin Hornveth (N); Ost og Kjeks (Oslo Atletico) (N); Leafcutter John (UK); The Bug (USA).

Fredag 24/10: House
Lil’ Louis (USA); Boris Dlugosch (D).

Lørdag 25/10: Psytrance
The Kindzadza Project (RUS); Natan (I); DJ Eksco (P).

Søndag 26/10: Chill-out – Mitek Label Afternoon
Mikael Stavöstrand (S); Andreas Tilliander (S).