Nyhed

Nyt Tom Waits-album til efteråret

Såkaldt primal-blues-udspil med arbejdstitlen "Real Gone" på vej

Billede: Anton Corbijn

Den syngende whiskyflaske Tom Waits er på vej med et nyt album, der forventes ude til efteråret, oplyser Billboard. Albummet har arbejdstitlen "Real Gone" og beskrives som primal-blues. Waits har skrevet sangene med sin kone og hyppige sangskrivningspartner Kathleen Brennan i et hus i Mississippi, og parret har også produceret cd’en. 0m albummet udtaler Waits flg.:

"Det er sange om politik, rotter, krig, hængninger, dans, biler, pirater, gårde, karnevalet og om at synde, om mor, alkohol, tog og død. Med andre ord: den sædvanlige beskidte historie."

På albummet medvirker bl.a. Waits’ mangeårige samarbejdspartner, eks-Canned Heat-bassisten Larry Taylor på bas og guitar og Primus-medlemmerne Les Claypool (bas) og Brian "Brain" Mantia (trommer).

Albummet bliver opfølgeren til dobbeltudgivelsen "Alice" og "Blood Money" fra maj 2002, der gik direkte ind på den danske salgshitlistes 2. og 3. plads, måske fordi Waits havde erklæret sin kærlighed til Danmark ved at skrive musik til Betty Nansen-teatrets musical "Woyzeck" fra 2000. "Blood Money"-albummet indeholder i øvrigt viderebearbejdninger af sange fra stykket.

ANNONCE