Nyhed

Tortoise til Danmark

Eneste koncert på VoxHall i Århus 9. juli. Billetsalget er startet på Ebillet, Billetnet og Aarhus Billetbureau

Chicago-gruppen Tortoise udgav for nylig deres femte album, "It’s All Around You", og nu kommer de så til Danmark. Det bliver VoxHall, Århus, der kommer til at lægge hus til amerikanernes eneste koncert herhjemme i denne omgang, og den kommer til at finde sted 9. juli. Billetsalget er startet på Ebillet, Billetnet og Aarhus Billetbureau.

Tortoise omtales ofte som "postrockens gudfædre", og amerikanerne har da også uomtvisteligt været nogle af bannerførerne inden for den instrumentale, repetitive fusion af rock, jazz og elektronisk musik, der kom frem i midten af 90’erne primært i USA med andre markante navne som Labradford og Trans Am. En musikform, som af pressen hurtigt blev benævnt postrock, og som ofte var inspireret af tyske, såkaldte krautrock-grupper fra 70’erne som Can og Neu.

Ikke mindst Tortoises andet album, "Millions Now Living Will Never Die" fra 1996, fremhæves ofte af rockfolk som en mesterlig klassiker inden for genren. Siden har Tortoise ikke ligefrem genopfundet den dybe tallerken, men har til gengæld forfinet og raffineret deres udtryk album for album.


ANNONCE