Nyhed

Tortoise-medlemmer danner band med folk fra danske Causa Sui

Det nye projekt hedder Chicago Odense Ensemble, og der er en plade på vej

Det psykedeliske rockband Causa Sui (billedet) fra Odense har mange jern i ilden. Sidste sommer udgav de anden og tredje del af trilogien "Summer Sessions", og nu bevæger de sig i en overraskende ny retning med et nyt samarbejde med medlemmer fra bandet Tortoise, der har fået navnet Chicago Odense Ensemble.

Tortoise var med udgivelser som "Millions Now Living Will Never Die" og "TNT" et af de helt centrale bands på den Chicago-baserede postrock-scene, der blomstrede op i midt-halvfemserne. Siden har Tortoise samarbejdet med den flittige melankoliker og troubadour Bonnie 'Prince' Billy på albummet "The Brave And The Bold" (2006), hvor de lavede covers af så forskellige artister som Bruce Springsteen, Elton John og Devo. Albummet fik fire stjerner i GAFFA.

Det nye projekt tæller ikke bare medlemmer fra Causa Sui og Tortoise, men også fra bandet Isotope 217, der imidlertid er en form for sideprojekt til Tortoise. Jonas Munk, der udover at passe sin post i Causa Sui også står bag projektet Manual, beskriver samarbejdet på følgende måde:


"Den nærmeste reference for denne type musik er nok tidlig halvfjerdser-proto-fusionjazz, der stræbte efter en lignende kombination af jazz improvisation, psykedelisk rock, orientalske og afrikanske lyde og brugen af studiet som et musikinstrument snarere end bare et sted at indspille."

Samarbejdet går under navnet "Chicago Odense Ensemble", og vil man have en smagsprøve, kan man finde en video-trailer her.

ANNONCE