Nyhed

Mick Grøndahl holder verdenspremiere på Rust lillejuleaften

Jeff Buckleys gamle bassist Mick Grøndahl holder verdenspremiere på sit soloprojekt Tongue på Rust d. 23. december. Fri entré.

Foto af Morten Larsen

På 10-året for udsendelsen af Jeff Buckleys fremragende debutalbum ”Grace” vil Buckleys gamle bassist Mick Grøndahls nye soloprojekt kunne opleves live på Rust – vel at mærke for første gang nogensinde. Når Grøndahl går på scenen med sit projekt, der har fået titlen Tongue, d. 23. december på Rust i København, vil der nemlig være tale om en vaskeægte verdenspremiere.

Grøndahl fortalte tidligere på året i et omfattende interview med GAFFA bl.a. om samarbejdet med Buckley og dennes indflydelse på Grøndahls egen musik:

– Jeg lærte en masse af at arbejde med Jeff, og han er hele tiden til stede i min bevidsthed, når jeg arbejder. Der går ikke en dag, uden at jeg tænker på Jeff. Jeg siger altid til mig selv, når jeg er i studiet: ”Hvad ville Jeff have gjort her?”. Det er ikke en Jeff Buckley-plade, men en Mick Grøndahl-plade, jeg arbejder på, men jeg inkorporerer noget af den integritet, Jeff havde. Hans evne til aldrig at gå på kompromis og være åben over for impulser, siger Grøndahl.

Grøndahl er i dag bosat i Danmark på Christianshavn, og om forholdet til Danmark siger han:

– Min far er dansker, men da jeg var tre år, flyttede jeg med min mor til New York. Jeg føler mig stadig tæt knyttet til New York, men det var hårdt for mig at bo der efter Jeffs død. Der var så mange minder, og jeg blev hele tiden mindet om det, jeg engang havde. Det var tid til at begynde på en frisk et andet sted. At jeg valgte Danmark og ikke et andet sted, skyldtes min kæreste Louise.

Læs resten af interviewet via nedenstående link!

Der er fri entré til koncerten!

Læs hele interviewet her!

ANNONCE