Nyhed

Genforenede Pixies til Hultsfreds Festival

De genopstandne indie-legender nær danske breddegrader til sommer

Forleden kom det frem, at den amerikanske gruppe Pixies ikke blot var blevet gendannet for festivalen Coachella i Califorien 1. maj, men at de også tog på en reunion-turné i både USA og Europa. Nu har Hultfreds Festivalen i Sverige offentliggjort, at Pixies lægger vejen forbi festivalen, der finder sted 17.-19. juni.

Pixies udgav i perioden 1987-91 fire banebrydende album og et minialbum, der alle blandede kradsbørstig guitarrock, iørefaldende popsange og massevis af skæve indfald, bl.a. en slet skjult fascination for UFO’er, verdensrummet og raketter hos sanger og sangskriver Black Francis, og gruppen var bl.a. inspiration for adskillige bands i grunge-bølgen.

Efter opløsningen i 1993 tog Francis kunstner-navneforandring til Frank Black – hans rigtige navn er i øvrigt Charles Michael Kitteridge Thompson IV – og udgav en efterhånden betragtelig mængde soloplader, delvist med bandet The Catholics, og af noget vekslende kvalitet. Bassist og korsanger Kim Deal fortsatte som frontfigur i de åndsbeslægtede The Breeders, der allerede debuterede i 1990. De to øvrige medlemmer, guitarist Joey Santiago og trommeslager David Lovering, har været mindre musikalsk aktive, men Santiago har dog medvirket på et par af Blacks soloplader.

I forbindelse med gendannelsen udgiver bandets gamle selskab 4AD opsamlingen "Wave Of Mutilation" (opkaldt efter et af gruppens glansnumre) og dvd’en "Pixies", der indeholder otte videoer, på-landevejen-optagelser, en koncertoptagelse fra 1988 og en dokumentar, bl.a. indeholdende interviews med Pixies-fans som David Bowie, U2’s Bono og Radioheads Thom Yorke.

Der forlyder endnu ikke noget om en dansk koncert, men da bandet ifølge nme.com er i Europa mellem 28. maj og 10. juli, er Roskilde Festival ikke noget dårligt bud. Bandet skal desuden varme op for i hvert fald to koncerter på Red Hot Chili Peppers’ sommerturné i Europa, nemlig 12. juni i Dublin og 15. juni i Paris.

Læs mere om Hultsfreds Festival på http://www.rockparty.se

ANNONCE