Nyhed

DR2-vært udgiver cd

Torben Steno klar med cd-ep’en "Ein Bisschen Bitter". Sælges foreløbig kun fra Märkbar på Vesterbro.

DR2’s Torben Steno, kendt som orgelspillende medvært i Mik Schacks "Hjemmeservice" og med en fortid i DR2-serier som "DDR2" og "Jagten På Den Røde Tråd", har udgivet en selvfinansieret cd-ep med fire numre. "Ein Bisschen Bitter" er titlen på ep’en, der dog indtil videre kun kan købes på Märkbar på Vesterbrogade i København.

– Det er kun en slags smagsprøve, som nok mest vil interessere mine venner, men jeg forsøger at samle penge til at lave et fuldt album, og hvis det bliver til noget, vil jeg da nok udsende det bredere, siger Torben Steno til GAFFA.dk.

Steno har dog sendt cd’en til GAFFA, og den har faktisk spredt stor glæde på redaktionen. Cd’en indeholder tre popsange med Stenos dybe, Leonard Cohen-agtige stemme i front, bl.a. "Felicia Car", der var temaet til DR2’s roadmovieserie "Jagten På Den Røde Tråd" fra 1998 med bl.a. Steno. Desuden kan man høre temaet fra "Hjemmeservice", hvor Steno boltrer sig på sit 70’er-Optigan-orgel.

Steno er dog ikke ny i musikbranchen. Han har spillet bas, guitar og orgel siden sin ungdom og har i øvrigt også skrevet om musik, bl.a. for GAFFA en kort periode i midtfirserne. I dag spiller han guitar i Channe Nussbaum og Spielniks, der spiller musik med rødder i den jødiske klezmertradition, og flere af medlemmerne herfra medvirker på ep’en sammen med bl.a. sangerinden Laura Illeborg og guitaristen Jens Lysdal.

Det lyder, som om du er meget inspireret af Leonard Cohen?
– Lidt, men egentlig ikke så meget. Men hans måde at synge på egner sig jo meget godt, hvis man har en dyb og ikke særlig stor stemme. Til gengæld er jeg ret vild med f.eks. ABBA og vil gerne indrømme, at en keyboardfigur på ep’ens "No More Love" er tyvstjålet fra "Dancing Queen". ABBA er ligesom fra dengang, poppen stadig havde sin uskyld. Hvis de forsøgte at komme frem nu, ville man kræve, at Agnetha fik rettet tænder, og Anni-Frid fik større patter.

Fascination af Tyskland
Cd’en hedder "Ein bisschen Bitter", og der er lidt tyske gloser på den. Er det et forsøg på at slå et slag for den tysksprogede popmusik, ligesom du beskæftigede dig med Tyskland i "DDR2"?
– Ikke direkte, men jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg finder Tyskland fascinerende. F.eks. er Berlin jo en af de europæiske byer, der sker mest i for tiden. Vi danskere har mange fordomme og myter om Tyskland; f.eks. siger vi ofte, at vi er meget mere beslægtet med englænderne, bl.a. hvad angår humor. Men i bund og grund er vi tyskere. Hvorfor tror du ellers, en mand som Richard Ragnvald kan få succes i Danmark?

Vil du udnytte din status som relativt kendt til at skabe mere opmærksomhed omkring din cd?
– Nej, det er en myte, at den slags hjælper, hvis man er kendt. Det er kun, hvis man f.eks. er Amin Jensen. Men jeg vil da gerne opfordre folk, der måtte have interesse i at støtte en mere smal pladeudgivelse som min, til at henvende sig.

Læs mere på Stenos hjemmeside

ANNONCE