Nyhed

Flere detaljer om Saybias kommende album

Opfølgeren til debutsuccesen "The Second You Sleep" ude 13. september. Topproducer Tchad Blake mikser.

Billede: Anton Corbijn

Vi kan nu løfte sløret for lidt flere detaljer om Saybias kommende album, opfølgeren til debuten "The Second You Sleep" fra 2002, der til dato har solgt 300.000 eksemplarer, heriblandt en pæn del i Holland.

Albummet udkommer 13. september og er som debuten produceret af svenske Andreas Ahlesius i samarbejde med bandet, helt som det var tilfældet med debuten, og indspillet i Visby på Gotland.

Og som mikser har Saybia brugt en vaskeægte kapacitet, nemlig engelske Tchad Blake, der har mikset albummet i Peter Gabriel i dennes Real World-studios nær den engelske by Bath.

– Saybia tog til Gotland med Ahlesius for at eksperimentere og uden at vide, hvor de endte. Men det blev så til et helt album, som de tog hjem med, fuldt tilfredse. Men Ahlesius har aldrig selv ment, han var den store mikser, så derfor søgte bandet efter én til at mikse pladen, fortæller Søren Gaden fra Saybias pladeselskab Medley/EMI.

– Og det blev så til Tchad Blake, der både er kendt som mesterproducer og -mikser. Han har bl.a. arbejdet med Travis, Stina Nordenstam, Pearl Jam, Peter Gabriel, Sheryl Crow og mange flere.

Singleforløberen er "Brilliant Sky" er allerede blevet et radiohit, og som tidligere omtalt på GAFFA.dk er Saybias nye presse- og coverfotos (som ovenstående) taget af den hollandske mesterfotograf Anton Corbijn, der bl.a. har U2 og R.E.M., Metallica og Depeche Mode som faste kunder.

Saybia spillede alle de 11 nye sange ved deres koncert på Roskilde Festival natten til søndag d. 4. juli, hvor sangene, i den rækkefølge de optræder på albummet, simpelthen udgjorde sætlisten. Det tog publikum unægtelig blandet imod, men koncerten viste, at Saybia er trådt ud af skyggen af åndsbeslægtede, melankolske guitarpop/"klynkerock"-navne som Coldplay og Travis og nu både kan levere mere svampet, let bluespræget rock og mere eftertænksomme og atmosfæriske, drømmende, diskret countrypåvirkede ballader.

Tracklisten er som følger:
Brilliant Sky
Bend The Rules
I Surrender
Guardian Angel
We Almost Made It
Soul United
Flags
Haunted Houses On The Hill
Stranded
It’s Okay Love
Untitled

Saybia tager til efteråret på turné i såvel Danmark som Holland. De danske datoer, der p.t. er på plads (flere kommer til), er flg.:
7. oktober: Vega, København
8. oktober: Torvehallerne, Vejle

Tchad Blakes CV

ANNONCE