Nyhed

Kasper Winding på vej med nyt

Elektro-møder-rigtige-instrumenter-projektet Domestika ude med album til september

Billede: Ole Christiansen

Det er efterhånden et stykke tid siden, vi har hørt nyt fra Kasper Winding, men nu er han tilbage. I september kommer hans nye album under pseudonymet Domestika, og det bliver også titlen på albummet. Stilen er elektronika møder "rigtige" instrumenter med engelsksproget vokal af både Winding og diverse gæster, bl.a. Windings samleverske, skuespilleren Simone Bendix.

Desuden medvirker markante danske musikere som Thomas Blachman, Lennart Ginman, Jacob Andersen, Flemming Agerskov og Tomas Gislason, og albummet er indspillet i forskelllige dagligstuer rundt om i Europa samt i Mayfair-studiet i London. Forløberen "Free" er allerede udsendt som radiosingle.

Sidste gang, Winding var på spil, var det med opsamlingen "Lidt Til Og Meget Mere" i 2000, og hans sidste studiealbum er det elektroniske og eksperimenterende, delvis instrumentale og ellers engelsksprogede "Vibe-O-Gram" fra 1999, hvor Windings stemme også blev suppleret af en række gæstevokalister, bl.a. igen Simone Bendix. Et album, der fik en noget blandet modtagelse (som ofte, når det gælder Winding) og ikke kastede de store salgstal af sig, men omvendt viste, at Winding ikke var bange for at prøve noget nyt.

Kasper Winding er i øvrigt, sammen med Henrik Balling (eks-Gangway), i gang med at producere og skrive til et nyt album med den dansk-armenske sangerinde Kathusja Babikian, der tilbage i 1998 udgav minialbummet "So Real" på Thomas Blachmans hedengangne selskab ManRec. Også dette album havde Winding en musikalsk finger med i spillet på.

ANNONCE