Nyhed

Ingen Roskilde-snigpremiere på Sort Sol-film efter Lars Top-exit

"Sort Sol – 422 dage i dybet" kan først ses i biograferne til november

Den annoncerede snigpremiere på Sort Sol-dokumentarfilmen "Sort Sol – 422 dage i dybet" på årets Roskilde Festival er aflyst oven på guitarist Lars Top-Galias (th. på billedet) netop annoncerede udtrædelse af gruppen, oplyser filmens pr-ansvarlige Jon Stephensen til GAFFA.dk. Filmen kan altså først ses på dokumentarfilmfestivalen Cph:dox i København 5.-14. november, og når den får almindelig premiere, formodentlig 26. november.

– Det er en beslutning, som filmen instruktør Wadt Thomsen har truffet i samråd med producenten, distributøren og jeg, fortæller Jon Stephensen til GAFFA.dk. – Vi har slet ikke været i kontakt med bandet. Vi synes bare ikke, det passer med en så tidlig snigpremiere nu, for pressen vil jo kaste sig over filmen med stor interesse efter de seneste dages tumult omkring bandet, og så er det synd for både band og publikum, at ingen andre vil kunne se filmen før til november.

Jon Stephensen fortsætter:
– Ud fra et kommercielt synspunkt ville det ellers være oplagt at sende filmen ud nu. Det er jo ikke en film, der gyder olie på vandene i forhold til konflikterne i bandet, tværtimod. Lars har sådan set ikke kunnet gøre bedre reklame for filmen end ved at gå ud nu. Og når man ser filmen, forstår man godt de seneste dages udvikling omkring bandet.


ANNONCE