Nyhed

Jokeren rockede Dansk Hip Hop Pris

Stodderkongen løb af med tre priser, mens favoritterne L.O.C. og debutanten Gísli måtte gå tomhændet hjem

At 2003 var et stort år for dansk hiphop, er udgivelser fra bl.a. Mass, Jokeren, Gísli, Suspekt, Nobody Beats The Beats og ikke mindst compilationalbummet Dansk Rap 1988-2003 beviser på. Og med avisanmeldelser af diverse danske hiphopplader, DMA-nomineringer og initiativer som f.eks. Nøddeknækkeren på Aveny-T har genren sjældent oplevet så stor medieopmærksomhed som nu.

Primo Entertainment stod bag det stort opsatte show, der er arvtager til Danish Hip Hop Awards, der som bekendt er aflyst i år. Lige knapt 500 mennesker var mødt op for at fejre dansk hiphop, og hele showet blev sendt på P3 som et kærkomment alternativ til Rock'n'Royal-koncerten i Parken.

Scenen var bygget op som et talkshowstudie hvor aftenens presenters tog plads i sofaen, og fik en sjus og en snak med aftenens vært, den altid veloplagte Simon "Buddaglitter" Jul. Simon var i sit es, og brillierede bl.a. ved at kalde Jokerens album for "Alfe Han" og give Onkel Tom og DJ Nage fra Hvid Sjokolade den hjemmelavede "I-bliver-alligevel-aldrig-gangsta"-pris!


Efter en kort velkomst åbnede Århus' værste drenge i Pimp-A-Lot-showet med en fed liveoptræden straight outta Århus V!

Derefter løb Malk de Koijn af med prisen for årets live-optræden, og i den sammenhæng ville det have været fedt at se de tre ordgøglere live på scenen, men ingen af de tre rappere var desværre til stede til showet.
I det hele taget var arrangementet præget af en del aflysninger bl.a. fra UFO fra den populære rap-duo UFO Yepha, og fra diverse dj's, der skulle have leveret et all-star dj-show. Der var uden tvivl også mange mandlige gæster, der ærgrede sig over, at de kvindelige breakdansere af ukendte årsager ikke dukkede op.

Til stor forundring vandt DJ Noize prisen for årets dj, selv om han mest har fungeret som radiovært og producer de seneste par år. Noize selv virkede også tydeligt overrasket, og gav shoutouts til Turkman Souljah, da han modtog prisen.


Showets højdepunkt var bl.a. Origi-E og Troo.LS optræden med numre fra deres kommende album, der afslører en lidt mere eftertænksom side af Suspektdrengene, end man er vant til. Suspekt-lejren løb af med prisen for årets cover, og Rune Rask og Troo.LS vandt velfortjent prisen for årets producere.

Også Static & Nat Ill leverede et overbevisende show, der satte en fed streg under, at Nat Ill er en af landets allerbedste engelsksprogede rappere. Fight Night-champen Strøm skal også nævnes for hans fine optræden med nummeret 'Russisk Roulette' fra sit kommende album.

Årets Respekt! pris gik til breakeren, koreografen og medstifteren af Out Of Control Steen Koerner for hans livslange engagement i dansk hiphop. Steen har stået bag koreografien til teaterstykker som Nøddeknækkeren og forrige års 11 komma 7.


Showet blev lukkket af en halvvissen Joker J, der optrådte med sin nye single "Det Ku' Have Været Dig" og remixet af Havnen. Lur mig, om ikke Jokeren havde fejret sine nyvundne priser med masser af drinks i VIP-baren...

Alt i alt var DPPH et show uden de store overraskelser. Jokeren blev aftens store vinder, der kunne tage hele tre priser med hjem, mens de to favoritter L.O.C. og nykommeren Gìsli måtte nøjes med æren i at blive nomineret.


Dansk Hip Hop Pris

ANNONCE