Nyhed

Madonna tilbage til greatest hits på spektakulær verdensturné

Bagkataloget rigt repræsenteret på kontroversiel "Re-Invention Tour"-start, modsat på forrige turné

Madonna havde mandag aften verdenspremiere på sin "Re-Invention Tour" i The Forum i Los Angeles, og som GAFFA.dk oplyste forleden, bød hun vanen tro på et ganske spektakulært og kontroversielt show. Reuters var til stede og beretter, at Madonna bl.a. sang titelnummeret fra sit sidste album "American Life" iført militærudstyr, mens krigsscenarier blev vist på storskærm, og lyden af bomber bragede fra højttalerne.

Oprindeligt var videoen til selvsamme sang i samme stil, som en slet skjult kritik mod Irak-krigen, som blev indledt nogenlunde samtidig med, at videoen og sangen kom frem sidste forår, men Madonna trak den i sidste øjeblik tilbage efter kritik for manglende patriotisme. Dette træk gav hende så kritik fra anden side for manglende politisk mod. Madonna har dog siden været ude og kritisere præsident Bush på sin hjemmeside og støtte den demokratiske præsidentkandidat Wesley Clarke, der siden har trukket sig.

Madonna viste også billeder af syge og sårede børn, mens hun fremførte en coverversion af John Lennons "Imagine". I øvrigt bød koncerten på omkring et dusin tøjskift.

I modsætning til Madonnas forrige turné, "Drowned World" fra 2001, byder den nye turné også på mange gamle hits, bl.a. "Like A Prayer", "Papa Don't Preach", "Deeper And Deeper", "Holiday" og "Vogue". "Drowned World"-turnéen bød næsten udelukkende på sange fra Madonnas dengang to nyeste album, "Ray Of Light" og "Music".

Turnéstarten tog tilsyneladende hårdt på Madonna, i hvert fald måtte hun udskyde sin koncert sammesteds i går med en dag pga. maveinfluenza. I øvrigt har hun aflyst sine koncerter i Israel pga. uroen i området. Madonna har ellers på det seneste kastet sin kærlighed på kabbalah-troen, der udspringer af ældre jødisk mysticisme, og hendes koncert bød også på storskærmsvisninger af uoversatte tekster på hebraisk.

Turnéen bringer Madonna til Europa i august-september, hvor hun kun spiller i Manchester, London og Paris. Næste torsdag åbner Klub GAFFA i samarbejde med DSB Wild Card i øvrigt for et specialtilbud på billetter for Klub GAFFA- og DSB Wild Card-medlemmer til den ellers udsolgte koncert i Paris 1. september (stort set alle koncerter på turnéen er i øvrigt allerede udsolgt). Læs mere på http://klub.gaffa.dk i de kommende dage. Salget starter 3. juni.


ANNONCE