Nyhed

Lampshade udkommer i Benelux

De melankolske Odense-støjrockere vækker interesse i udlandet

Odense-gruppen Lampshade, der spiller melankolsk og sfærisk guitarrock med pludselige, voldsomme guitarstøj-angreb, og som sidste efterår udgav debutalbummet "Because Trees Can Fly", der vakte en del opmærksomhed herhjemme, er også ved at få hul igennem uden for landets grænser. Gruppen har fået kontrakt med det hollandske publishing-selskab Either-Or (opkaldt efter Søren Kierkegaards filosofiske klassiker), der dels udsender albummet som cd i Benelux-landene på Sally Forth Records, dels udsender det som vinyl-plade som indstik i selskabets eget kunsttidsskrift, der også hedder Either-Or. I starten af april er Lampshade på turné i Holland og skal 10. april spille til festivalen The Hug i kunsthallen Africa House i Amsterdam.

– Vi kan godt lide at indgå i større kunstneriske sammenhænge som at spille til kunstudstillinger og indgå i et kunsttidsskrift. Det vil vi prøve at fortsætte med fremover, fortæller Lampshades bassist Johannes Dybkjær Andersson til GAFFA.dk. Lampshade skal også spille til festivalen Orange Blossom ved Hannover 31. maj, arrangeret af det tyske pladeselskab Glitterhouse (kendt for bl.a. The Walkabouts), der vil tjekke bandet ud.

– Vi sælger en del cd’er på vores hjemmeside, og vi kan se, at der kommer lige så mange bestillinger fra udlandet som fra Danmark, siger Johannes Dybkjær Andersson videre. – Interessen fra udlandet er kommet lige så stille, og vi har endda ikke gjort ret meget for den.


Gruppen giver række koncerter i Danmark i den kommende tid. Her bliver opvarmningen leveret af det i hjemlandet roste svenske enmands indie-/electronica-band Namur alias David Åhlén.

Lampshade og Namur kan opleves på flg. dage:
29. april: Paraplyen, Vejle
1. maj: Studenterhuset, Odense
2. maj: KB, Malmö

Lampshade kan også opleves til Spot 10 4.-5. juni.
Ved Lampshades koncerter sælger de hjemme-håndlavet merchandise, bl.a. bælter med citater fra deres tekster.



ANNONCE