Nyhed

Danmarkspremiere på nyt U2-album

GAFFA var med, da ”How To Dismantle An Atomic Bomb” blev afspillet under stramme sikkerhedsforanstaltninger. Albummet er dog alligevel sluppet ud på nettet.

I går fredag var et udpluk af den danske kulturpresse inviteret til danmarkspremieren på U2’s nye album ”How To Dismantle An Atomic Bomb”. Der findes efter sigende kun tre eksemplarer af albummet, der udkommer officielt 22. november og for tiden er på verdensturné til lignende aflukkede lyttearrangementer. Albummet blev mandsopdækket af en af pingerne fra pladeselskabet Universals engelske afdeling, og de fremmødte blev bedt om at efterlade alt elektronisk udstyr i garderoben.

Lyttesessionen afslørede, at U2 bestemt stadig befinder sig i toppen af rocken. Og albummets 11 sange samt bonusnummeret ”Fast Cars” kan umiddelbart beskrives som en blanding mellem den klassiske rockende 2000-udgivelse ”All That You Can’t Leave Behind” og de elektronisk flirtende 90’er-udgivelser ”Achtung Baby”, ”Zooropa” og ”Pop”.

Trods diverse sikkerhedsforanstaltninger, som albummet har været omgivet af, kan vi nu afsløres at det alligevel er dukket op på nettet i sin fulde længde mere end fjorten dage før den officielle udgivelse. Forummer på flere U2-fanhjemmesider henviser nemlig til steder på nettet, hvor albummet findes.

Hvis man skal tror på Universals udmelding om at albummet kun findes i tre officielle eksemplarer, så må det selvsagt være en af indehaverne der selv har lækket albummet til nettet, eller for den sags skyld en langfingret ansat på den fabrik, der trykker cd’en.


Det skal blive interessant at se, om U2 holder ord med hensyn til den udtagelse de kom med tidligere på året. For der slog de fast, at de ville hastudgive det nye album på iTunes, hvis ulovlige versioner skulle dukke op på nettet før tid.

Fredagen før udgivelsen om mandagen, altså d. 19. november, arrangerer Universal i samarbejde med GAFFA i øvrigt lytteparties på en lang række caféer over hele landet kl. 16-20, hvor du kan høre albummet i sin helhed.

En ting er helt sikkert, førstesinglen ”Vertigo” sendes ud i handlen på mandag, d. 8. november.


Læs meget mere om U2 i december udgaven af GAFFA der udkommer den 2. december.

U2's hjemmeside


ANNONCE