Nyhed

Vandt du Waits?

"Real Gone"-cd’er og T-shirts var på højkant

Tom Waits har netop udsendt sit 18. (soundtracks inklusive), meget roste studiealbum "Real Gone", som han selv tidligere har karakteriseret som bl.a. "kubist-funk og mund-slagtøj, en elektrisk pilleæske, et homogent rodsammen af humør-elevatorer, tanke-befriere og nedture, et alkymistisk univers af raslende kæder, oscillerende rytmer og ni-punds hamre."

Hvis du ikke helt kan gætte dig til, hvordan albummet lyder ud fra ovennævnte, ellers klare beskrivelse, havde du chancen, for GAFFA havde fem sæt bestående af det nye album og en T-shirt, som vi udloddede til fem heldige vindere, der kunne svare på dette lidt tricky spørgsmål:

Et af Tom Waits’ mest kendte numre fra 1976 er kendt som "Waltzing Mathilda", men hvad er sangens egentlige titel? (Den parentetiske undertitel er ikke strengt nødvendig).

Det rigtige svar – vi gav ingen muligheder, det er jo en flot præmie – er:
"Tom Traubert's Blues (Four Sheets To The Wind In Copenhagen")

De fem heldige og dygtige vindere er:
Rune Rosendahl
2720 Vanløse

Erik Hansen
5250 Odense SV

Ole Hansen
2620 Albertslund

Susanne Riis
8000 Århus C

Kristian Bæk-Mikkelsen
1366 København K

Vinderne har fået præmierne tilsendt. Tillykke!

I oktobernummeret af GAFFA, der er på gaden nu, kan du læse et stort interview med Tom Waits, hvor han bl.a fortæller sin version af historien om, hvorvidt sangen, der altså ikke hedder "Waltzing Mathilda", er inspireret af Mathilde fra Lasse og Matilde, såsom som rygterne vil vide.

Desuden fortæller Tom Waits bl.a. om det nye albums antikrigssang "Day After Tomorrow" til GAFFAs Michael Valeur:
– Jeg ville bare prøve at give krigen et menneskeligt ansigt. Alle taler jo om krigen nu og vores engagement i kriser rundt om i verden. Men den historie, der interesserer mig, er den virkelige historie. Historier om folk, der har mistet deres børn. Om bryllupsselskaber, hvor bilerne eksploderer. Vi gør alt det så objektivt. Så konsistent, at det mest af alt minder om et skakspil. Verden er bare et sted, hvor vi bevæger brikker rundt. Så for mig er den sang en måde at tale om det på, fortælle den historie, der virkeligt interesserer mig. Verden er så tør.

Læs mere i GAFFA oktober.

I Klub GAFFA-tillægget til november disker Tom Waits i øvrigt op med flere, mere personlige historier, som han ellers normalt holder tæt ind til kroppen, bl.a. om sin kamp med flasken, sin familie og sine tanker om kunst, liv og død. Læs mere på http://klub.gaffa.dk

ANNONCE