Nyhed

Poprevolutionen kommer til Århus

International indie af den gamle skole til Pop Revo 04, d. 9.-11.09 på Musikcaféen og Lynfabrikken. Hør bla. The Radio Dept., Clientele og Tompaulin.

Århus byder på et sandt overflødighedshorn af musikarrangementer til det kræsne øre, der hælder til mere alternative toner. Recession, Spot og den netop afviklede Dokken-festival er alle medvirkende til, at musikmiljøet i Århus blomstrer på frodig vis. Tilsyneladende er lysten til nyt og ukendt musik ganske gennemgribende, for de mange arrangementer til trods bliver der ved med at være et publikum.

Nu ser endnu en festival dagens lys. Pop Revo 04 lukker nemlig dørene op til Musikcaféens og Lynfabrikkens scener den 9.-11. september med bl.a. The Radio Dept. (billedet), Clientele, Tompaulin og Tiger Baby.

– Der er utvivlsomt stor interesse for nye, musikalske tiltag i Århus, og det er da også en af grundene til, at vi har turdet kaste os over vores helt eget projekt, siger Nikolaj Thorenfeldt, der er hovedarrangør af Pop Revo 04.

Han er glad for det mangfoldige udbud af mere eller mindre skæve festivaler i Århus, men han synes, at der er nogle huller, som Pop Revo 04 kan lappe.
– Vi ønsker at præsentere den rene, enkle indiepop, der bunder i ærlighed og en simpel produktion. Mange af de bands vi præsenterer spiller numre på blot halvandet minut, men de siger så meget mere end de banale, længere sange i radioen, mener Nikolaj Thorenfeldt.


At økonomien ikke spiller en voldsom rolle i indiepoppens verden, vidner Pop Revo 04’s budget om. Hvor lignende arrangementer opererer med millioner, er det nogle helt andre tal, Nikolaj Thorenfeldt jonglerer med.
– Jeg vil være åbenhjertet omkring det – vi betaler 60.000 kroner for 23 bands, og halvdelen er udenlandske. Det er helt vildt, men sådan er indstillingen hos både bands og pladeselskaber, fortæller Nikolaj Thorenfeldt.

Indiepoppens perspektiver
Den originale indiepop, hvor den skæve, iørefaldende melodi er lige så vigtig som det faktum, at musikken udkommer på uafhængige pladeselsakber, er en uddøende race forstået på den måde, at den nu om dage er forbeholdt en lille, men yderst trofast skare. Pop Revo står for Pop Revolution, og det er der en forklaring på. Der har aldrig været et lignende arrangement i Århus, og mange af orkestrene har end ikke været i Danmark før. Det er i sig selv en lille revolution.

– Da Århus er imødekommende over for nye impulser, mener jeg, at Pop Revo 04 er lidt af en sprængladning. Det er faktisk mit stille håb, at der kan opstå en hel subkultur omkring indiepop i Århus, siger Nikolaj Thorenfeldt, der gerne vil vise århusianerne, at alternativ musik er andet end Converse-sko og langt nakkehår.


– Vi vil fortsætte med løbende at arrangere koncerter, og så er det vores drøm at videreføre Pop Revo-konceptet med en Pop Revo 05. Så må vi håbe, at folk får øjnene op, lyder det håbefuldt fra Nikolaj Thorenfeldt.


Læs mere hos Pop Revo 04

ANNONCE