Nyhed

Waits sagsøger Opel

Tom Waits trækker Opel i retten for i en skandinavisk tv-reklame at have plagieret hans stemme

Tom Waits vil ifølge yahoo.com gå rettens vej for at få sat en stopper for en skandinavisk tv-reklame lavet af bilfabrikanten Opel.

Den respekterede sanger og sangskriver har altid haft en meget klar holdning om, at hans musik ikke skal indgå i kommercielle sammenhænge, og han er dybt irriteret over for tredje gang mod sin vilje at blive brugt i lige netop en bil-reklame. Tidligere har både Lancia og Audi på forskellig vis brugt Waits’ musik i deres reklamer, og nu er det så Opel, der tilsyneladende har brugt en imitator til at efterligne Waits meget karakteristiske sangrøst.

”Hvis jeg stjal en Opel, Lancia eller Audi, satte mit navn på den og solgte den, så ville jeg blive smidt i fængsel. Men derovre spørger de, man siger nej, og så hyrer de bare imitatorer,” udtaler Waits og fortsætter. ”De profiterer på associeringen, og jeg taber – tid, penge og troværdighed. Hvad er meningen med det?”

Waits hørte første gang om reklamen fra skandinaviske fans, der kontaktede hans pladeselskab. Mange har efter sigende troet at det rent faktisk var Waits, der optrådte i reklamen.

Den amerikanske sanger har gennem årene med succes sagsøgt en lang række selskaber i forsøget på at holde sit navn fri for associationer til kommercielle foretagender.

ANNONCE