Nyhed

Kim Larsen årtusindets sællert

En ny optælling viser, at Kim Larsen & Kjukken er dette årtusindes suverænt bedst sælgende danske navn

Nielsen Music Control har lavet en udregning over, hvilke danske kunstnere, der siden den 1. januar 2000 har solgt flest albums. Og årtusindets bedst sælgende danske kunstner er ifølge denne optælling uden sammenligning Kim Larsen & Kjukken.

Kim Larsen dominerede som bekendt også den danske musikscene i 1970’erne med legendariske Gasolin, og den gamle gavflab har åbenbart stadig taget på den pladekøbende del af den danske befolkning. Kim Larsen & Kjukken har således solgt næsten dobbelt så mange albums som nummer to på listen – eller næsten 500.000 eksemplarer.

Det præcise tal for Larsen & Co’s pladesalg er 492.791, mens Brødrene Olsen snupper en andenplads med 256.900 solgte eksemplarer. Herefter følger Big Fat Snake, Safri Duo og Nik & Jay.

Listen, som er udregnet af Michael Heitmann fra Nielsen Music Control, har dog sine begrænsninger, idet den ikke medtager salg i Coop-butikker eller albums, der er solgt under den såkaldte fuldpris. Men mon ikke Larsen kan vide sig sikker på sin førsteplads ikke desto mindre.