Nyhed

Peter Viskinde er død

GAFFA.dk – alt om musik

Den tidligere Big Fat Snake-guitarist blev 67 år

Guitaristen, sangeren og sangskriveren Peter Viskinde er død efter en blodprop i hjertet, 67 år gammel, skriver Ekstra Bladet.

Viskinde, der også var kendt som "Sheriffen fra Lyngby", kom i 1980 med i den succesfulde rockgruppe Malurt med Michael Falch i front. Han forlod orkestret i 1982 og var med, da de kortvarigt blev gendannet i 2005, men var ikke en del af bandets genforening sidste år. I 80'erne udgav han flere plader som sanger og guitarist i gruppen Doraz.


I 1990 dannede han og sangeren Anders Blichfeldt poprockbandet Big Fat Snake, opkaldt efter en linje i sangen "Wiggle Wiggle" af en af Viskindes store idoler, Bob Dylan. Big Fat Snake opnåede stor popularitet i 90'erne og 00'erne, ikke mindst med sange som "No Peace Like in Heaven", "Female Voice" og "Bonsoir Madame", og gruppens koncerter var velbesøgte. Viskinde var med til at skrive en stor del af deres sange.

I 2008 forlod Viskinde dog Big Fat Snake grundet kunstneriske uoverensstemmelser, som gav genlyd i pressen og resulterede i en retssag om retten til navnet Big Fat Snake. Sagen endte med et forlig.

Efter Big Fat Snake-tiden fortsatte Viskinde den solokarriere, han havde indledt allerede i tiden med Big Fat Snake, udgav en række soloplader og turnerede flittigt.


I 2014 mistede Peter Viskinde en del af sin venstre lillefinger ved en ulykke, der dog ikke fik konsekvenser for hans evne til at spille guitar.

LÆS OGSÅ: Peter Viskinde i grimt uheld

Viskinde arbejdede også som billedkunstner med pæn succes med atelier i sit hjem i det sydlige Aarhus. Han efterlader sig fire børn og fem børnebørn. Blandt hans børn er musikerne Maria Viskinde, også kendt som Maria Viskonti, og Jakob Viskinde.


Hør Big Fat Snake-klassikeren "Bonsoir Madame":

ANNONCE