Nyhed

Elektronisk håndfuld til Roskilde

Armand Van Helden, Autechre, Carl Cox, Khonnor og Two Lone Swordsmen føjet til programmet

Roskilde Festival har netop offentliggjort yderligere fem navne til årets program, alle i den elektroniske afdeling: Carl Cox, Armand Van Helden, Autechre, Khonnor og Two Lone Swordsmen.

Amerikanske Armand Van Helden dyrker housebaseret dansemusik med elementer fra alt fra disco og new wave til punk, selvsagt altid yderst fodflyttende. Han har også lavet talrige remixes, ikke mindst af Tori Amos' "Professional Widow", der blev et stort hit i 1996.

Engelske Autechre alias Rob Brown og Sean Booth er kendt og højt respekteret for yderst kunstnerisk musik, der både kan befinde sig langt fra velkendte musikalske strukturer og være melodisk og harmonisk.

Ligeledes engelske Carl Cox har i de seneste 15 år dj'et verden over med et ekstremt dansabelt mix af house og techno, så han er garant for en fest på Dyrskuepladsen.

Khonnor alias den 17-årige amerikaner Connor Kirby-Long (billedet) blander electronica med piano, akustisk guitar og inspiration fra start-90'ernes engelske drømmende "shoegazer"-guitarstøjpop (med navne som My Bloody Valentine og Slowdive), tilsat lavmælt og sløret sang med tekster, der kredser om seksuelle frustrationer og ulykkelig kærlighed. Khonnor kan i øvrigt opleves på Stengade 30 i København allerede 9. marts.

Engelske Two Lone Swordsmen - Andrew Weatherall og Keith Tenniswood - har de sidste 10 år været toneangivende inden for den elektroniske musik og har senest gang i en blanding af punk, goth og electronica, som blandt andet fremføres ved hjælp af liveinstrumenter.

Årets Roskilde Festival finder sted i dagene 30. juni-3. juli med navne som Audioslave, Bikstok Røgsystem, Black Sabbath, Jamie Cullum, Efterklang, Green Day, Junior Senior, Karen, Skambankt og Brian Wilson.

Roskilde Festivals hjemmeside

ANNONCE