Nyhed

New York Dolls er tilbage

Glam-punk-pionerer skriver ny pladekontrakt.

Det dekadente præ-punkband New York Dolls blev sidste år genforenet for første gang siden 1977 og har nu skrevet kontrakt med pladeselskabet Roadrunner. Gruppen arbejder på deres første studiealbum siden Too Much Too Soon fra 1974, og pladen forventes udsendt næste forår.

De to overlevende oprindelige medlemmer David Johansen og Sylvain Sylvain bakkes op af guitaristen Steve Conte, bassisten Sami Yaffa, trommeslageren Brian Delaney og tangentspilleren Brian Koonin. Den oprindelige guitarist Johnny Thunders døde af en overdosis i 1991, mens bassisten Arthur "Killer" Kane døde som følge af leukæmi for et år siden. Bandets første trommeslager Billy Murcia døde i øvrigt allerede i 1972 af en cocktail af alkohol og stoffer, og guitaristen Jerry Nolan i 1991 af et hjerteslag. Med den nye besætning vil bandet turnere i USA her i sommeren.

David Bason fra Roadrunner fortæller til Billboard at man har været ved at drukne i tilbud fra prominente producere der ønsker at arbejde med bandet, og lover i øvrigt at den nye plade vil byde på klassisk, "down-&-dirty" New York Dolls-lyd.


Det britiske indie-popikon Morrissey er en notorisk Dolls-fan og drev i sine helt unge år bandets fanklub. Faktisk har briten også haft en finger med i gruppens gendannelse sidste år, og udgav comeback-dvd'en The Return of the New York Dolls: Live from Royal Festival Hall 2004 på sit mærke Attack.

Arthur "Killer" Kane døde kort efter denne genforening og er emnet for en film, New York Doll, der kommer ud i USA til efteråret. Men bassistens død har altså ikke afholdt det aldrende band fra at fortsætte genforeningen.

New York Dolls stod i storhedstiden i de tidlige 70'ere for en beskidt og pågående rockform, og vakte opsigt ved at optræde i (sjusket påført) make-up og dametøj. Den nåede kun at udsende to album, der hurtigt opnåede kultstatus, og bandet kan ses som en forløber for Hanoi Rocks, Guns N'Roses og Mötley Crue. Gruppens sommerturne vil den 6. august føre dem til Norge.


ANNONCE