Nyhed

Lars Seeberg går fra HCA Fonden

Generalsekretæren stopper efter ”gensidig aftale”

I forgårs trak Odenses borgmester Anker Boye (S) sig som formand for H.C. Andersen 2005 Fonden efter det økonomiske rod oven på det store show i Parken 2. april, der gav et underskud på 25 millioner kroner. Nu trækker også generalsekretær Lars Seeberg sig fra sin post.

De to har været under hård kritik, efter at Boye ifølge adskillige medier, blandt andet DR1 og TV2, i samråd med Seeberg, men uden om det meste af bestyrelsen, besluttede at hyre Tina Turner som hovednavn med ti minutters optræden til showet. Boye havde kun fået 1,5 millioner kroner til at skaffe et topnavn, og Tina Turner kostede cirka 5,8 millioner kroner foruden udgifter til privatfly m.m.

Anker Boye trak sig efter eget udsagn af egen fri vilje, men medgiver over for blandt andet Politiken, at der har været kritik af ham, både internt i fonden og udefra.

Lars Seeberg forlader med omgående virkning sin stilling, ifølge bestyrelsen efter ”gensidig” aftale, skriver Ritzau.

Ifølge den nye formand, chef for Kunststyrelsen Poul Bache, vil fonden resten af HCA-året bruge Lars Seeberg som konsulent. Daglig leder af fondens sekretariat bliver den hidtidige administrationschef, Mette Sigaard.

Underskuddet har betydet, at HCA Fondens bestyrelse også godkendte besparelser på omkring 15 mio. kroner, som blev fremlagt på et pressemøde i går eftermiddag, og som nu kan læses på HCA Fondens hjemmeside. Blandt andet er der skåret ned på de omfattende pr-opgaver, der håndteres af firmaet Have PR.

HCA Fondens hjemmeside

ANNONCE