Nyhed

Cobain inspiration for ny Van Sant-film

”Last Days” får premiere på årets Cannes-festival

11. maj åbner den store filmfestival i Cannes, og en af de film, der får premiere her, er ”Good Will Hunting”-instruktøren Gus Van Sants ”Last Days”, og den er stærkt inspireret af Nirvana og Kurt Cobain.

Filmen omhandler sangeren Blake (spillet af Michael Pitt) og hans grungeband, der får succes, men også plages af Blakes personlige problemer, misbrug og manglende selvværd.

Van Sant udtaler dog, at der ikke er tale om en film om Cobain, men en hyldest til ham, og siger blandt andet: ”Han er som Shakespeares Hamlet, der kæmper mod sine personlige spøgelser og dæmoner.”

Van Sant siger videre, at filmen ikke kommer med nye spekulationer omkring Cobains død, såsom det var tilfældet med Nick Broomfields kontroversielle dokumentar ”Kurt & Courtney” fra 1998, der mere end antydede, at Cobains enke Courtney Love spillede en rolle i, hvad der ellers generelt er opfattet som Cobains selvmord.

Filmen får premiere i England til september. Der forlyder ikke noget om en dansk premieredato.

Sidste år havde GAFFA en aprilsnar om, at ”Alene Hjemme”-skuespilleren Macauley Culkin skulle spille Kurt Cobain i en film om denne, men det var altså bare noget, vi fandt på. Men en spillefilm om Cobain måtte der jo komme før eller siden.

Se traileren til filmen her

ANNONCE