Nyhed

Madonna sampler ABBA på nyt album

Det skulle tigges en del før hun fik lov til at låne ABBAs musik

Madonna udgiver 21. november "Confessions On A Dancefloor", men inden da kan man skifte bekendskab med singlen "Hung Up", der udkommer 7. november.

Den kommende single indeholder et sample af ABBA-sangen "Gimme, Gimme, Gimme (A Man After Midnight)", men det var åbenbart ikke helt ligetil at få lov til at bruge de berømte toner. Det svenske sangskriverpar Benny Andersson og Björn Ulvaeus giver nemlig ikke ret ofte tilladelse til, at folk kan sample deres musik. Den eneste gang, de ellers har sagt ja, var i 1996, da The Fugees ville låne lidt fra "The Name of the Game" til deres single "Rumble In The Jungle".

Madonna var godt klar over, at ABBA ikke tillod hvem som helst at bruge deres musik. Så hun skrev et brev til de to svenskere, hvor hun forklarede, hvor meget hun gerne ville bruge et sample, og at sangen egentligt er en hyldest til ABBA. Hun vedlagde desuden sangen, og efter at have tænkt lidt over det, gav Benny og Björn deres tilladelse.

Benny Andersson udtalte forleden, at de havde givet tilladelsen, fordi de selv er fans af Madonna og er imponeret over hendes mod og det faktum, at hun har været på toppen i over tyve år.

ANNONCE