Nyhed

Vandt du Rasmus Helner?

Debutalbummet fra den talentfulde danske singer-songwriter kunne blive dit

Æblet falder som bekendt sjældent langt fra stammen, og efter navne som Tobias Trier og Catbirds Billie Koppel er nu også Rasmus Helner klar til at løfte arven fra sine forældre på den danske musikscene. For ja – han er søn af den ukuelige fynske spillemandsduo Lasse og Mathilde med efternavnene Helner og Bondo. Og ja, han er sikkert træt af at blive mindet om det, for han kan absolut på egen hånd.

Efter at have markeret sig en smule i slutningen af 90'erne som frontmand i guitarpopgruppen Mono DK springer Helner nu ud som sanger og sangskriver med debutalbummet "Fire In A Stone", der er på gaden 18. april. 11 sange, dybt inspireret af amerikansk roots-musik, som den kan høres hos Daniel Lanois, Bob Dylan og mange flere (også på farmands Lasse Helners soloplader), og i front Helners markante, let hæse og nasale røst og indfølte spil på guitar – akustisk, elektrisk, lapsteel, dobro, you name it.

"Fire In A Stone" er produceret i samarbejde med noget så ikke-americana-agtigt som dubmusikeren Emo (Djosos Krost med flere), og der dukker faktisk også et par dub-rytmer frem hist og her undervejs. På albummet medvirker navne som den amerikanske bassist Daryl Johnson, kendt for sit arbejde med blandt andre både Daniel Lanois og Bob Dylan, og på trommer møder vi selveste Pharfar, der ellers er mest kendt for – ja, hvad er det nu lige? Det ville vi gerne vide – for vi havde nemlig en stak eksemplarer liggende af albummet, som du kunne vinde. For at deltage skulle du svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Bikstok Røgsystem.

De heldige vindere, som i disse dage modtager cd'en med posten, er som følger. Tillykke!

Kurt Moskjær Andersen
6920 Videbæk

Britt Christensen
8200 Århus N

Jesper Eilertsen
2200 København N

Mette Nielsen
8000 Århus C

Anne Marie Jensen
7600 Struer

Søren Lavsen
6000 Kolding

Peter Hermann
7800 Skive

Thomas Tarp Hansen
6600 Vejen

Nina Roswall
2900 Hellerup

Erik Toubro Nielsen
5000 Odense C


Rasmus Helners hjemmeside

ANNONCE