Nyhed

Musikministeriet åbner afdeling i Californien

Det lille indieselskab vil med den nye afdeling forsøge at få amerikanernes øjne op for de artister de repræsenterer

Musikministeriet har igennem længere tid nøje fulgt det amerikanske musikmarked. Landskabet har ændret sig, iTunes og Myspace har sat musiklytteren i førersædet og har gjort det nemmere for mindre indieselskaber at begå sig.

Derfor har Musikministeriet, der i Danmark repræsenterer Racetrack Babies (billedet) og – indtil for nylig – Death To Frank Ziyanak, har besluttet at åbne en afdeling i Californien, USA. Direktør for den amerikanske afdeling, Claus Enevoldsen, er overbevist om, at der er et marked for Musikministeriets artister: ”Både Racetrack Babies og andre kommende Musikministeriet-bands har en unik lyd, der passer godt ind på det amerikanske marked. Og så skal vi ikke glemme, at danske bands i det seneste par år er blevet særdeles vel modtaget herovre. Først og fremmest The Raveonettes og senest også Figurines og Mew.”

Musikministeriets første amerikanske udgivelse bliver Racetrack Babies’ nyeste album ”Summer Salt Santiago”, en udgivelse GAFFA beskrev i rosende vendinger som en plade, der lig forgængeren ”...besidder en fornem fornemmelse for melodier og en sikker brug af indie-rockende støj, stilhed og skævhed.”


Racetrack Babies forrige album ”The End.” fik særdeles god airplay på amerikansk college-radio, og Claus Enevoldsen har strategien klar for den nye udgivelse ”Summer Salt Santiago”: ”Vi har allieret os med nogle meget kompetente folk, der blandt andet har arbejdet med The Cure og Franz Ferdinand. Albummet vil blive gjort tilgængeligt både online og i butikker landet over. Desuden er vi i gang med at planlægge en turné for Racetrack Babies i november”.

Musikministeriets hjemmeside


ANNONCE