Nyhed

Frank Ziyanak: Hvem vinder, det gør kvinder!

Sangeren fra The Wong Boys og Death to Frank Ziyanak fortæller om sit nye soloalbum, sang for sang

Sangeren og sangskriveren Frank Ziyanak, også kendt fra The Wong Boys og Death to Frank Ziyanak, har netop udgivet sit første dansksprogede soloalbum, "Familie Før Musik Før Penge". I den forbindelse har vi fået Frank Ziyanak til at komme med denne gennemgang af albummet, sang for sang:

Festen Er Ovre.
- Jeg kan danse en lille dans, men festen er ovre. Det handler om at vågne op og pludselig være 40.
 
Kvinder.
- Hvem vinder, det gør kvinder!
Det er et uskyldigt lille rim, der vel nok ringer genlyd i de fleste forhold. Det er banalt, og det kan de fleste relatere til! Det er, som verdens bedste forfatter, Charles Bukowski sagde det:" En intellektuel er en person, der siger noget simpelt på en kompliceret måde; en kunstner er en person, der siger noget kompliceret på en simpel måde"...
 
Gør Det For Det Dine Børn.
- Hvad du end gør, så gør det for dine børn. "Og hvad så hvis jeg ingen børn har, Frank, fordi jeg er 10 år ", spørger du! Ja, men så nyder du bare ungdommens uvidenhed, og når folk fortæller dig, at "du altså ingenting ved om noget som helst", siger du bare: "det ved jeg godt, men det er ikke mit ansvar, det er dit".
 
To Til En Tango.
Det er fantastisk at blive gift - og måske endnu federe at blive skilt igen. Det er i hvert fald vigtigt, at man tager hinanden i hånden og tager skridtet sammen, uanset retning.
 
Frank Var Her.
Tja, det er nok samme gamle kunstnersang. Den evigt misforståede lille dreng, der bare gerne vil være sig selv. De Gyldne Løver sagde det først

Jeg Synger Ikke.
Hvad er prisen for at være fri?
husleje 6626,43kr  
vand og varme 853kr
forbrugslån 3500kr
telefon og internet 348kr
Allerhelst vil jeg bare gerne leve i en skov med en strømgenerator og en Lady-telefon på væggen.
 
Bums Med Smukke Øjne.
-  Vi har alle brug for bare én, der ser det smukke i os. Det kan blive lidt patetisk, men at indrømme (over for sig selv), at det er man også (patetisk) og oven i købet synge om det, kræver sin mand.
 
Det Liv Jeg Har Levet.
Jeg drog hjemmefra som 15 årig. Min mor måtte skrive under på, at hun ikke længere var ansvarlig. Det var uden tvivl svært for hende, men jeg var 15 og kunne ikke vente med at slippe væk. Dét, som de næste 10 år bød på, har formet mig til den, jeg er i dag. Overlevelsesinstinktet, tyrkertroen og en lykkelig viden om, at der rent faktisk er meget langt ned til bunden. Store problemer bliver små, og små problemer bliver ligegyldige. Livet går videre uanset.
 
Gå Som En Mand.
Alting bliver bare federe, når man erkender over for sig selv, at man ikke kan gøre alle glade og så tager konsekvensen deraf, som en mand.
 
Livet Er En Kælling.
De er nu dejlige, de damer, det handler bare om at finde en, der kan holde dig ud. Bare én... :-) Det er en tilforladelig måde at sige det på, og som John Mogensens studiemusiker siger i optagelsen af sangen "Politipatruljen Kommer": "Det ska' os' bare være glad musik".

Se musikvideoen til "Gør Det For Dine Børn":

ANNONCE