Nyhed

Bono og Bob Geldof nomineret til Nobels Fredspris

De utrættelige fattigdoms-bekæmpere indstillet for henholdsvis anden og tredje gang

Rockstjernerne Bono og Bob Geldof er nomineret til Nobels Fredspris for henholdsvis anden og tredje gang, skriver Associated Press. Bono er nomineret for at kæmpe imod verdens fattigdom generelt, mens den gamle Boomtown Rats-sanger Bob Geldof er nomineret for at organisere sidste års Live8-koncerter, der skulle få de rige industrilande til at øge ulandsbistanden og samhandlen med ulandene og eftergive ulandenes gæld, hvilket delvist lykkedes.

Sidste år gik Nobels Fredspris til Mohamed ElBaradei, leder af det Internationale Atomenergiagentur, som beskæftiger sig med at anvende atomkraft på en nyttig måde og med at bekæmpe atomvåben. Dette års vinder afsløres midt i oktober, og uddelingen af Nobels Fredspris vil finde sted i Oslo den 10. december, da det er prisindstifteren, den svenske dynamitopfinder Alfred Nobels (1833-1896) fødselsdag. Det er ikke kun prestigen, man opnår ved at modtage Nobels Fredspris, oveni medfølger også en check på 10 millioner svenske kroner.

I alt var der 168 individuelle personer og 23 organisationer nomineret til prisen, hvilket er det næsthøjeste antal af nominerede. Det højeste tal, der er opnået af nominerede er 199, hvilket var i 2005.


Sidste år modtog Bob Geldof i øvrigt den såkaldte Nobel Man Of Peace-award, som er en slags "lille Nobel-pris", hvor modtageren udpeges af tidligere modtagere af Nobels Fredspris.

ANNONCE